711溏心蛋

267 回覆
174 Like 35 Dislike
咁都唔差 唔係掛
講真香港咁chur做得無咁好都明既
但問題係要位巴打心態 好似老馮亂咁整
邊間幾蚊三文治好食過7 sign 果隻包? 願聞其詳
家下皮蛋都六蚊隻啦,幾耐無出街呀巴打
無野呀你? 樓下街市$2 隻。$5 三隻 仲要溏心皮蛋!
睇咩鋪啦
街坊鋪四十蚊條秋刀魚嗰種完全收貨
但如果係八十蚊個薯仔沙律嗰種,等執笠啦
街市
即係我地依家玩成本論啦
熱浪一包十六蚊,夠你買三斤薯仔返去炸,咁你唔炸?
咁你皮蛋$6 邊到買呀? 7-11 呀??
粥鋪呀大哥,都係用街邊價去計
用吓你個死人腦啦!講緊雞蛋 你又講皮蛋,仲講薯仔添 離撚晒題。同你個名一撚樣!
皮蛋唔係蛋?膠做既?紙紮既?
你真係痴撚線

薯仔係回應你成本論啫,唔好炒埋一碟黎講。
呢個真係要睇準間舖幾時返貨先買到,樓下嗰間夜晚返貨第二朝已經賣曬
鬼唔知阿媽係女人
真係你唔知你做乜鳩 你有病去食藥啦!依家樓主個標題係咪皮蛋呀?
樣衰無得醫,你無腦都一樣無得醫!
咁你邊度買溏心蛋平呀,又講唔出,一味屌屌屌。

我用皮蛋黎做例子係因為皮蛋個功夫成本平溏心蛋勁多,都要賣六蚊,咁功夫多既溏心蛋賣九蚊好撚貴?
傻仔
算啦 不如你返青山
嗱,問又講唔出,得個屌字
返去早抖啦

買左幾包,好好食wor
溏心蛋🥚
1. 煮滾醬汁
- 醬油100ml
- 味醂100ml
- 米酒90ml
- 水200ml)
- 蒜頭、 薑片、片糖(個人喜好)

2. 清水煮滾放鹽/醋,落蛋
- 用湯勺落蛋,防止隻蛋撞爛

3. 煮6分鐘
- 用湯勺同方向攪拌,可以令蛋黃置中

4. 撈起雞蛋,放入冰水

5. 將蛋殻頭尾敲碎,係凍水入面剝開

6. 剝好嘅雞蛋放入冰卻好嘅滷汁

7. 雪過夜

煮嘅時間個個都唔同 我鍾意食冇咁生
所以煮耐啲
同你辯論唔到呀!人同狗點討論?
人地講雞蛋 你就講皮蛋 返去做功課啦你。
溏心蛋又係加工既蛋
皮蛋又係加工既蛋
點解唔比得?

你當我錯先,肯講邊間溏心蛋平未?
仲有認真睇啦你。 依家係賣$18 兩隻。幾時出咗單賣呀
好心你啦 討論都唔識!驗眼又唔去!駁埋晒啲無謂野!
咁你邊度平過18蚊兩隻呀?
點解成日要迴避?
[/quote]平時自己整。去一田買盒日本蛋 $25
有十隻 蛋味仲撚濃啦!醒少少啦屌你老母![/quote]

到底你有無睇上面????
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞