買mon千奇唔好去中央田

244 回覆
29 Like 214 Dislike
好多中央田打手
我喺個度買過兩個mon
兩個都有事
第一個用左大半個月就壞panel要整
第二個就比佢sell左個input lag超大完全用唔到既mon
依間野專賣垃圾mon
其他我唔知
但係買mon千祈唔好去中央田買
會唔會試下用photoshop或小畫家color picker兩個圈既顏色?

利申我用philips mon無死點

另一個角度睇,你用$999發現左你既天賦,值晒!
想知咩model input lag超大
不如咁,你call三星上門check,有問題叫佢唔洗整,淨係俾張問題report俾你,你攞住張report落返去中田叫佢換貨

老實講,可能係我眼殘或者影相問題,我真係睇唔到有咩變黃。如果如你圖所示,人哋唔換真係正常
amoled
屌你自己唔做功課是但買隻平價野就屈人地
呢d cheap mon少少偏色一向都有架啦,你以為***就一定好野?
講緊你成萬蚊買部電視咪一樣會漏光偏色
不過只係全白畫面明顯d
平時正常用根本唔覺
想靚咪比多d錢買eizo 囉
以為樓主買咗EIZO CG,你買呢個價位嘅mon邊有色準同唔漏光 ,就算換肯比你都係一撚樣
肯換
其實飛利浦幾好

上年買隻cheap 雞1000蚊,上個月轉隻144hz 都無事
mon呢啲真係睇model
竟然有人話正都好過中田先好笑
其實自己上price.com睇就知道
三c最平係中田最貴就係正都
commdex同中田啲野差20蚊左右
就正都可以同另外兩間差兩舊
其他細舖仲離譜
中田都係黑店咁成個黃金其實唔洗買
同埋好老實講
硬件呢啲野你如果自己識,係無人水到你
所以係得價錢先係真理
中田大部份野都算平(有時旺角珍寶平啲)
唔識就google做多啲功課先買是常識吧...
邊個係打手最明顯
好彩係京東買左隻msi無事
不過有機會係2手退貨
多得開台果班仆街 買黎開箱
賺完點擊就退 成班跟住試玩完就退
我都係買完先知2手東呢個名
無穿無爛唔理了
上年買左隻dell ips又係返到屋企先見到偏黃
舖又係左推右推
最尾搵dell官方換左兩次先正常
但售後真係唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞