FIFA 19 ULTIMATE TEAM 討論區 (172)誤中1001

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
歡迎大家加入FIFA19 Ultimate Team討論區

開始前請先睇Q&A,睇完搵唔到你想知既野先問,好多你想知既野都係第一版!拜託曬!

FIFA UT web app: https://www.easports.com/fifa/ultimate-team/web-app

球員資料database:

http://futhead.com ;

http://futwiz.com ;

SBC 答案 (參考idea, 抄足貴到仆街)
https://www.futbin.com

FUT DATABASE
http://easports.com/fifa/ultimate-team/fut/database

Q&A
1.係咪有金包送架?
答:係 game入面有張卡,其中一條係金包code
如果有, 係PS Store入面入code, 每星期就可以拎一包金包,記住唔係一次過拎晒

2. 點賺錢?
答:踏實d, 打杯打比賽, 要快手就去淘寶課金, 切記今年EA” 話” 會嚴打買賣coins, 後果自負
玩耐左可以試下炒卡。
另外要留意賣卡會收「稅」,成功交易會抽5%,如賣10,000 coins成交,實收9,500

3. 咩係chemistry?
答:簡單d黎講, 高chemistry d隊員走位好d唔會成碌木咁唔走位, 另外個人chemistry會影響能力

4. 咁點加chemistry呀?
答:位置、球員之間既連線、教練、loyalty等等都會影響chemistry。

5. 咩係綠色連線?
答:球員同球員之間ge連線
有3個原素
a.國籍 b.聯賽 c.球隊
符合兩樣就夠, 咁樣有綠色連線
一樣的話都有橙色

6. 咩係IF?咩係TOTW?點解有d卡會係黑色?
答:每星期三晚2點am都會有新既TOTW (team of the week)
出既人會有張加強版既黑色卡,又叫IF (in form)
NIF (not in form)係指有出過IF既人既普通版
黑卡因為多數只會出一個星期唔會再出,所以相當保值

7. 點解有時會有d限數量既pack?
答:EA有時會出promo pack,如15,000 coins既premium jumbo pack ,同有special promo pack之類,呢個係唔定時,視乎係咩種類既pack,可以抽5次或者10次,最貴既100K pack (24個全閃金球員)就只限抽一次
要留意EASPORTSFIFA既twitter

8.chemistry style係咩黎?持續幾耐?
答: 唔同chemistry style會對球員某d 能力有唔同提升, 每個球員一開始都有basic呢個style
你會見到每項能力都有一格V形箭嘴(假設chemistry 10), 唔代表果項能力 1
chemistry style卡係永遠套用於某個球員, 直至你apply另一張落去

9: 隻Game 有無 handicap? 咩係handicap
答: 有handicap已經係公開o既秘密,而Handicap會令你經常有著數, 例如55波爭贏, 射門入球率大增
而點先會令佢出現, 通常d人會透過壓星(壓Rating) 去令佢出現

10: 你地成日講H/H, H/M, M/L 係乜勁呀?
答: 代表球員work rate, 分H-high, M-medium, L-low
H/H就則係個球員atk同def work rate都係high

11: 乜野係ONE TO WATCH呢?
答: 就係呢個球員(球員A)今季先轉會,咁就有幸比FIFA觀察
屌 你見到果啲黑卡 果啲叫inform卡,if卡數值定死左,就算佢之後再有好表現,都係會再出一張新卡。你成張藍色果啲叫otw卡 係會跟inform卡 upgrade數值,咁你就唔洗次次都要買新卡囉,另外OTW卡都會跟埋IF卡面

12: SBC 點解跟網上嘅陣會唔夠CHEM? [FROM FIFA搏擊會]
答: 其實大家可以睇睇你班球員有無loyalty,因為抽返嚟嘅球員同踢過十場嘅球員都會有一點為上限嘅loyalty
刷loyalty方法:
開波,踢郁左個波之後,出去PS嘅設定,網絡入面測試網絡,如是者十場,又立即得,得咗!咁呢個方法就唔會計敗場,但會用多左時間!

13:抽到xxxxxx應該賣定自用?
答: 我打機定你打機呀? 同三姑六婆問啲股票揸定沽有咩分別

14:點解有D人用KANTE打前鋒 C朗打CM?
答: FIFA 19可以入場十字制直接轉陣 預先SET好戰術就可以夾好FULL CHEM入場再轉位
你鍾意C朗轉去打後衛都得

15:抽到硬吹walkout又入唔到隊點算?
答:QUICK SELL囉屌你老母 抽撚完仲要PO圖扮慘

16:我DR SB 幾分幾分夠唔夠KEEP RANK 1?
答:https://www.futbin.com/division-rivals/division
自己上網CHECK

派獎時間
SB:逢星期1朝早8點
DR:逢星期4晏晝3點
WL:逢星期4晏晝4點
做緊vvd
隻普金百幾k 自己有啲卡 呢排咁多untrade
比多200k就由85up89
Toty貴咁多
諗住上個水睇下你哋做唔做 點知一回post就中1001
正 成堆sakho fraser lindelof
想問買coin係咪最好都搵返淘寶
想砌返隻sbc David Silva 同vvd
暫時
if fraser 21k
if raul 15k
fraser 21k係咪放得
德甲potm有無心水
做唔過覺得 你唔賣得番出去
新post一齊棄game
唔洗急
我都諗住等到2點睇吓有冇bale sbc先放
早兩期D國師
巴打試下去抽包
紅卡計唔計team pf the week
更多巴開左咁多包出左乜

攪到棄驚咁大鑊
咪玩啦
邊有咁易中先得㗎
唔計,如果可以用嘅佢會寫明
130packs 一隻過5萬都無
岩岩訓醒就會到出VVD POTM 即刻賣人幫佢含
見*
我現家棄驚呀你老母ea,識做啦
岩岩對雙人dr
疾到hihi 唔知關唔關事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞