[MissYouMuch]張國榮討論及其唱片入坑區[1]

427 回覆
41 Like 5 Dislike
十七年前係SARS, 今年係武漢肺炎
哥哥 Miss you much
希望今年有良心嘅都平平安安
拉闊無限。熱情再現
張國榮17週年紀念活動2020

二十年前,Leslie 為我們演出了903拉闊音樂會及熱情演唱會,無論是服飾或歌藝演譯至今仍然是無人能及,令大家難以忘懷。

適逢今年是哥哥離開我們第17年,Leslieforever 雖然覺得「COVID-19」疫情橫行,但仍然不減我們對「他」的思念。為要避免公衆聚集交差感染,今年401活動將會在網上進行,紀念這一代傳奇皇者,拉闊各位無限的創意,發表各位對哥哥的熱情再現2020。

不管經歷多少滄海桑田,只要我們回眸「他」動人的一顰一笑,仿佛「他」仍在我們的身邊,不曾離去。物轉星移,17年後的今天, 我們仍是禁不住每天對「他」無邊的思念,風依然繼續吹送,在401這特別的一天,希望大家將為哥哥準備的真誠祝福,透過話音、視頻、圖片等上載至That's Leslie面書專頁、微博; 或由即日起透過面書短訊寄至That’s Leslie專頁,並註明參加者姓名、電郵地址、內容、居住地等,我們會代上載圖片加文字版的祝福於專頁。

❇表現最好的十位榮迷會有小禮品作為紀念 (以郵寄方式寄至香港地址)

活動將會在
That's Leslie Facebook 專頁 (https://www.facebook.com/Unitedleslie/) 及
榮の聯盟微博(https://weibo/com/u/6008290876) 上進行。

時間將於4月1日「由零開始」,大家可以在活動期內發報有關這兩個演唱會的 *感想或分享*。

另外為免有不當留言及視頻在以上兩個社交平台發放,本群有權將發貼及留言刪除,敬請留意。

Leslieforever 敬上
又一年了
又一年了
【香港文化】對香港人嚟講四月一號唔止係愚人節
https://lih.kg/1952530

好文共賞
越大越掛住哥哥
越大越知哥哥既好

越搵返佢啲嘢出嚟睇
先發覺佢嘅成就咁大
成個人生 好似藝術一樣

一切都返唔到轉頭
如果可以改變就好
正面啲咁諗
喺最光輝嘅時候殞落
會令更多人記得佢
佢最驚我哋唔記得佢

唔係㗎!!你有咁多後榮迷

出咗post了

希望大家可以在夢中同哥哥暢談
發夢睇過熱情演唱會
聽住哥哥啲歌訓先
星光大道有獻花活動!!

又912了 懷念哥哥
頭先喺Carousell 見到張summer romance87 $150搶唔切 好sad
黑膠?
平咗咁多?
會唔會質素好一般
佢話冇花 仲要有歌詞
直覺話畀我聽你搶唔到係好事
啱啱開始儲?
係呀 不過一張都買唔落手 炒得太貴好想要salute
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞