仙股,毫股不知幾好玩討論區X223 舊post覆唔到

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
8158 有無人留意,近三個月業績兩億幾,對比上年升左幾十倍,個主席又係勁有料,長遠黎講應該會發展得唔錯wo

再補充一點,大股東持股量都幾穩定,唔似老千股,大家點睇

幫莊? 收幾錢一單job? 又乾又搭哂棚 創仔炒到40億市值

你要屌都做足功課先,呢隻創仔係90億跌落黎四十億,你再用少少時間望下份第三季度報告。我自己買左想睇下有無巴打留意,如果有人留意不妨一齊討論,如果有人一見創仔即刻起曬鋼咁亦隨你

好 不如睇下你研究得有幾深入
第一 佢兩邊搭實哂棚 大莊放哂幾M 盤係到 唔知佢會唔會抽牌 唔抽實無得上
第二 創仔90億跌落40億咁又點? 40億都係貴 我又見唔到佢話做咩賺大錢
第三 你話要睇第三季報 每股蝕0.721仙 仲有咩要留意?
第四 我睇埋中期報告 有埋資產值 唔計我覺得佢造數
佢1股都只係值0.11左右
第五 我又真係睇埋你講大股東持貨啦 你話持股量穩定
大股東胡永剛16年9月減持3.6億股 16年12月減持1.25億股 17年1月減持約4億股 你話我知啦 點持股穩定

你有做足功課實知我講咩啦 咁叻叻
8158 有無人留意,近三個月業績兩億幾,對比上年升左幾十倍,個主席又係勁有料,長遠黎講應該會發展得唔錯wo

再補充一點,大股東持股量都幾穩定,唔似老千股,大家點睇

幫莊? 收幾錢一單job? 又乾又搭哂棚 創仔炒到40億市值

你要屌都做足功課先,呢隻創仔係90億跌落黎四十億,你再用少少時間望下份第三季度報告。我自己買左想睇下有無巴打留意,如果有人留意不妨一齊討論,如果有人一見創仔即刻起曬鋼咁亦隨你

好 不如睇下你研究得有幾深入
第一 佢兩邊搭實哂棚 大莊放哂幾M 盤係到 唔知佢會唔會抽牌 唔抽實無得上
第二 創仔90億跌落40億咁又點? 40億都係貴 我又見唔到佢話做咩賺大錢
第三 你話要睇第三季報 每股蝕0.721仙 仲有咩要留意?
第四 我睇埋中期報告 有埋資產值 唔計我覺得佢造數
佢1股都只係值0.11左右
第五 我又真係睇埋你講大股東持貨啦 你話持股量穩定
大股東胡永剛16年9月減持3.6億股 16年12月減持1.25億股 17年1月減持約4億股 你話我知啦 點持股穩定

你有做足功課實知我講咩啦 咁叻叻

我無興趣同你嘈 咪懶係好勁咁好無?
第一你話兩邊搭曬棚,除左你見隻股價格唔上唔落你有咩證據話兩邊都係大股東做嘅買賣 睇牌啦
第二,你話創仔90億跌落去都係貴,咁係你自己個人觀感姐,每個人對貴對平都有唔同嘅定義,如果個個都一樣嘅話你有點樣掙錢啊? 咁你覺得平 都好既
第三我叫你睇第三財報,係想你望下單單係截至1月31日三個月為止,呢間公司嘅營業額已經係全年嘅幾倍,亦係上年同期嘅幾十倍,如果你淨係睇九個月平均每股掙幾多,咁你就咪懶勁咁啦。 營業額大 無錢賺 請問意義係邊? 有100蚊營業額 成本一年要120蚊 咁有咩用?
第四,資產值如果淨係咁睇。咁個個買曬PB最低嘅股票,係咪掙硬啊? 唔係 但一隻做實業無錢賺 又唔係殻 咁仲可以點睇佢平貴?
第五,七個大股東總計係hkex持有超過60%嘅股票,就算你講嘅賣個幾%股票算唔穩定?咁不如你解釋下咩係穩定?strong hold到2046? 60?你睇清楚D先啦 有班控股公司股權重疊左架 傻豬
你咁勁不如比少少意見黎啦 小弟好想聽你高人高見啊
加油呀港女
升返777點啦巧茅
唔升唔跌想點
唔升唔跌想點

想磨
揸住現金唔知想點 今日淨係喺364賺左幾百蚊

8158 有無人留意,近三個月業績兩億幾,對比上年升左幾十倍,個主席又係勁有料,長遠黎講應該會發展得唔錯wo[/quote]
再補充一點,大股東持股量都幾穩定,唔似老千股,大家點睇[/quote]
幫莊? 收幾錢一單job? 又乾又搭哂棚 創仔炒到40億市值[/quote]
你要屌都做足功課先,呢隻創仔係90億跌落黎四十億,你再用少少時間望下份第三季度報告。我自己買左想睇下有無巴打留意,如果有人留意不妨一齊討論,如果有人一見創仔即刻起曬鋼咁亦隨你[/quote]

[/quote]

等我講句公道說話, 90億跌到40億市值主板都好難講平

更何況係創仔

不過又唔駛一開波話人打手既

D肉銀係咪唔識跌
997 琴日跌左我20%
好痛
又升乜春
997 2949 合併股份姐係點
又升乜春

彈高比你put
出面睇荃灣柏傲灣四百呎一千萬
香港地係咪痴撚左線
有冇人渣緊2949
有冇人渣緊2949

出面睇荃灣柏傲灣四百呎一千萬
香港地係咪痴撚左線

OK LA
1788點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞