[Uaena] IU 討論區 (27) - Palette Acoustic Ver. 世界級

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
台場套衫
娘娘話下年聖誕都要去台灣
唉冇啦娘娘心中香港排台灣後面喇
得香港冇post ig
睇開d 仲可以點睇
好明顯IU 鍾意台灣多好多
IU完咗con post 下IG 啫, 鍾意香港又點? 鍾意台灣多d咁又點?
咁都好比較? 唔係呀嘛…
唔使好似d 阿哥家姐妒忌阿媽偏心個細佬妹咁架喎… 真係笑死人…
其實都係講下,我每年有得聽live就夠皮
之前iutv都有講過hongeana魅力大爆炸啦
同埋聖誕節氣氛好 自然開心得多 不想分那麼細 大家都是ueana
好心大家唔好咁迷妹啦。年年都有港場。年年都驚喜。近兩年仲開始會有嘉賓合唱。你地仲咁唔知足嘅 你咁講呀。韓場唱4,5個鐘添啦
爭寵幾有趣,
但同是U ae na
但大家可能冇左當日搞到IU喊既感覺,
果種感覺係最真實,POST咩文拍咩片都比唔上
爭寵
題外話
我覺得應援物每人一隻手指燈其實台上睇落去應該幾好睇
去完台場覺得,冇手燈既人其實冇咩可以做(?)
有支燈可以FING吓
後宮佳麗三千
睇完台場啲相同片又上翻水
發覺娘娘真係語言天才,唱乜都似本地人
下年聖誕我又要同IU BB過
語言真心勁
廣東話又多音又冇乜系統 娘娘都講得幾準
香港既fans太瘋狂 可能夾雜左好多大陸黎既人關係
好似睇con果時咁 我前後左右既大陸人一到左IU巡場果陣東奔西跑 痴晒線 最尾IU想搵策劃應援果位姐姐出黎果時 D人一湧而上要IU出到聲話唔好咁樣 其實好失禮
仲有一樣點解香港場特別多人影相 比千幾蚊入場等左一年既演唱會唔係應該用對眼好好感受記入腦海
如果要影不如上youtube高清4K咩都有 表演者睇到台下觀眾專心睇同比反應係好有動力既一樣野而唔係睇到一個個手機鏡頭 好似其他場IU都會出埋聲留時間比大家影相
IU有講過台灣既fans令佢自在 試問下IU如果鐘意香港想黎香港玩多幾日 佢會唔會有自在既感覺 肯定有成堆人死跟 睇機場接機情況都知 其實IU可以行vip嫁 但每次都想親近下大家而行普通通道 但每次都好混亂
老實IU都好重視香港fans啦 香港場唱既歌應該最多 時間最長又有握手位 曾經錄過全廣東話多謝hongaena 既片 3隻廣東歌 每年既concert 幾集IUTV IG之前都有幾個香港po 我覺得已經變到係一種老朋友既感覺 唔洗下下提住既
其實香港場感動同投入好多
台灣場俾我感覺有D公式化
IU最後果場提左幾次,覺得台灣人好善良
同埋台場個缺點係IU講完野要等翻譯,
港場用佢英文講完我地直接回直接好多,我認為翻譯只要存在就差好遠
每個地方都總有迷妹。之前去韓場一樣有人阻住iu返舞台。其實呢樣都理解。不過要compare晒所有地方,女神中意邊到多啲咁樣又未免太harsh。如果女神唔重視個到根本唔需要特登搞一場演唱會

From IU official acfe
其實睇香港con一D微細既反應就知IU享唔享受 唱你的意義時第一句就大合唱時 IU已經偷笑
Last night story 唔知其他場點 但香港果時係企晒係度high IU又係笑晒 依D咪觀眾比佢既反應 我睇得出佢好enjoy 所以根本唔洗比較 只要佢每次黎既時候我地比到佢依樣野就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞