Sony不如專心出Spider-Man動畫電影

51 回覆
108 Like 5 Dislike
Into the Spider-Verse可以話係最好嘅Spider-Man電影
話係最好嘅Comicbook movie都唔誇張

最後個meme笑到我
只要Sony生生性性唔玩gimmick唔整到emoji movie咁,其實可以用動畫喺superhero movie殺出一條血路
係咪無整3D 啲動作咁多飛來飛去 應該好適合整3D 以前係universal studio 玩個 ride 都係 蜘蛛俠3D 好過癮
佢D畫面好模糊,輪廓唔分明,唔似迪迪尼同夢工場D動畫咁sharp咁colorful
特登整成咁
可能我睇唔關寫實畫風
佢模仿漫畫印刷同pop art style
美國漫畫唔係顏色好實同好鮮色咩?
早期golden age到silver age啲印刷技術未係咁成熟,成日會有色差同起點
有無圖
明顯睇到啲扮網點一個個圓碌碌嘅陰影位 同啲邊位整到好似紅藍兩隻色印歪咗
‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’ Sequel to Focus on Miles Morales and Gwen Stacy Romance

唔知好定唔好

例如我手上嘅Amazing Spider-Man#290,明顯睇到上色不均勻同有啲邊位模糊化,網點都好明顯
Sony不如斬左venom 續集
轉出個Spider-Man: The Symbiote sage
Venom ,Agent venom ,carnage ,anti venom 等全部可以一次過推曬
再出埋周邊figure 發達啦
可惜Venom好收得
買SPIDERMAN版權係咪即係所有空間既都可以出?如果係真人電影就可以玩大D啦,浪費唒
咁多人話好睇
搞到好想睇
堅好睇
應該係最好睇既spiderman電影
動畫自由度大好多,又可以慳返請大明星啲錢去做effect
其實個啲製作唔同類型
2018 is the year of SPIDER
有news 講sony想收返蜘蛛俠自己拍
重啟返當日amazing想拍SINISTER SIX
如真係到時d m x實發晒癲
到時再算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞