痴線佬無野買收山 - RTX 2060/70/80/80ti 飛機區(25)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
死完咪又一條好漢
有無限復活?
試咗單咭RT先啦

我都想佢sli RT
Online game 係
唔識玩就試咗campaign 摸吓隻game 先
收到
+1
我有試呀 試完咪唔用
你唔覺得靚同真好多咩
唔知係nv driver問題定ram問題定隻垃圾game明題
xmp改頻率上3200 玩一陣bf5會彈game, 落返2933又會玩哂成場都冇彈 但我記得之前2933都有彈過
4k ultra 都好真啦
好想快D放工
話聲你聽,新patch 4k RT Ultra 都係得4x fps

你想有5x-6x fps 建議你一係開RT low

或者resolution scale 改80%左右
我3440X1440黎
戰地好食ram性能 少少唔穩定都會出事
早前超ram 改似少少電壓 跑memtest 1000%都無事 但係玩戰地就跳game 要改翻高少少sa 1.28>1.256(彈game)>1.264(正常)
今晚返去搞搞佢 辣殺xmp
唔知係nv driver問題定ram問題定隻垃圾game明題
xmp改頻率上3200 玩一陣bf5會彈game, 落返2933又會玩哂成場都冇彈 但我記得之前2933都有彈過
戰地好食ram性能 少少唔穩定都會出事
早前超ram 改少少電壓 跑memtest 1000%都無事 但係玩戰地就game 要改翻高少少sa 1.28>1.256(彈game)>1.264(正常)
咁你自己tune 吧

不過講明RT Low 同mid 除咗反光畫質較粗糙

連反光面都會減少咗,所以建議開RT ultra
直接開RT ULTRA應該無死
梗係

我依家係開RT ultra

草就拉低一格做 high, SSAO, 其他推Ultra

開埋Gsync HDR 4K@78%

流暢玩
SLI係咪開唔到RT

因為sli 要開DX 11 import BF1 sli profile

但開RT 要開DX12, DXR
姐係母親的抉擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞