賺錢機會黎啦~一年不用智能手機 贏10萬 美金

123 回覆
50 Like 3 Dislike
telegram呢咁?
識一個鬼佬呢一生人未擁有過smart phone/tablet
呢個ok
因為可以完全同smartphone independent地使用

我其實唔反對佢之前講響電腦用其他app照樣可以通訊呢點
但 死都要拗whatsapp可以照用 真係做多左囉
咩係平板電腦?
唔好柒左就係到偷換概念啦。

人地遊戲規則根本講得好清楚,no smartphone呀大佬,係唔得咪就係唔得,關人地個intention咩事啫,你講係乜就乜呀?

試下用番你基本嘅常幣識 理解尊重人地個遊戲規則得唔得?

照你咁講:

考CE AL唔俾睇書睇字典,你可唔可以話EA原意唔係考vocab,照拎本字典入去? 做人唔好咁死版啦正廢老。

紅綠燈原意都係唔想你炒車啫,無車個陣衝燈咪衝燈入錯線咪照入錯囉,交通法例個intention一定唔會叫你無車個陣晒時間啦,做人唔好咁死版啦正廢老。

係街見到邊條女正唔影得裙底咪影腳囉,遊蕩罪intention都唔壓抑你欣賞人地身體表面,係唔俾影裙底啫,所以一定點影都唔會拉啦,做人唔好咁死版啦正廢老。

亂咁自己set d rule去interpret人地個規則其實除左侮辱左人,其實都係侮辱埋你自己嘅智慧。

收手啦...

好多年前我考CE個陣,有個人考試嫌班房好凍想自己禁制熄左部冷氣

個invigilator淨係對住佢講左句: "入鄉要?"
之後都幫佢較細左

希望你唔係個條白痴仔

唔會再回。
有幾撚難呀 可以用電腦 係出街講電話個下會比人笑姐
有個支那仔死都唔肯收手
駁唔到搵人認同?
真係派膠都廢撚事

你知唔知whatsapp個網頁版到底點運作
你試下電話唔係開著既, 唔係開住data既, 可唔可以用到whatsapp網頁版?
我估你唔會真心唔知啦

你話係屋企用whatsapp網頁版係無"掂到"部電話, logically係無錯
但你認為研究原意係比你咁樣偷換概念, 改左個platform去咁樣用一部smart phone既通訊app?
你認為有無掂到部smart phone係重點
我自己係睇到有無用到部smart phone係重點

邊個理解先岩咪見人見智囉
敢問巴打係咪dse? 中文reading拎u?

咁樣都唔覺得自己係鑽規則漏洞
傳統港豬用小小小聰明就以為自己好撚醒

鄧你可悲。
有冇用電話係重點,但wtsapp唔係重點

要通訊軟件係電腦有大把,根本冇人理你係咪wtsapp

只係wtsapp係最重要軟件所以先要用

如果佢有心㫁你通訊app就禁埋fb ig skype啦

你到宜家都唔明人地研究係為咩,即係識諗住禁用電話就唔比用wtsapp

你玩個活動就會cut舊電話月費?
你唔撚用部電話咪一樣有data,懶尻醒

做人咁死板,同死廢老有咩分別
唔好柒左就係到偷換概念啦。

人地遊戲規則根本講得好清楚,no smartphone呀大佬,係唔得咪就係唔得,關人地個intention咩事啫,你講係乜就乜呀?

試下用番你基本嘅常識 理解尊重人地個遊戲規則得唔得?

照你咁講:

考CE AL唔俾睇書睇字典,你可唔可以話EA原意唔係考vocab,照拎本字典入去? 做人唔好咁死版啦正廢老。

紅綠燈原意都係唔想你炒車啫,無車個陣衝燈咪衝燈入錯線咪照入錯囉,交通法例個intention一定唔會叫你無車個陣晒時間啦,做人唔好咁死版啦正廢老。

係街見到邊條女正唔影得裙底咪影腳囉,遊蕩罪intention都唔壓抑你欣賞人地身體表面,係唔俾影裙底啫,所以一定點影都唔會拉啦,做人唔好咁死版啦正廢老。

亂咁自己set d rule去interpret人地個規則其實除左侮辱左人,其實都係侮辱埋你自己嘅智慧。

收手啦...

好多年前我考CE個陣,有個人考試嫌班房好凍想自己禁制熄左部冷氣

個invigilator淨係對住佢講左句: "入鄉要?"
之後都幫佢較細左

希望你唔係個條白痴仔

唔會再回。
我!我!我!
何止唔用智能手機
加埋唔上網又點話

大條道理唔覆wtsapp 電話扮收唔到
其實成個post 都睇得出,好多人已經唔用智能電話唔得
只係諗點樣唔用智能電話,但做番晒用智能電話既野
我地呢d 成長過程連手提電話都無(到大學先有第一部nokie 蕉仔用)
當你返左96年咁,無任何社交網站上,電腦就係打單機game, bbs.
得閒拎本書睇,睇電視(vcd 都有既),聽CD(個時都有mp3可以聽,但質素差d)
聯絡朋友就係打電話傾,因為無咩好做,隨時傾成晚都得既。
娛樂就係約朋友行街,食飯,買野。
有手提電話已經好好,唔使企定一個地方呆等
咁先係無智能電話既生活。
贏撚硬呀我
點樣報名?
某個人不停表示 喺屋企 可以用whatsapp 可以用whatsapp
無得whatsapp小學雞會喊
收唔到e-mail同wts,半夜佢都唔敢打電話啦
俾用電腦wor

收到email
冇得即時,扮出街
其實..只限US報名..
佢仲有initial screening, 要作交, 與其話係參加比賽不如話係抽獎
冇再接觸部電話都叫用緊?咩常識黎

佢唔比你用wtsapp?咁點解唔禁埋Skype tg?

答唔到就轉移話題

答啦弱智仔
唔計訓教6個鐘都仲有18個鐘contact到你
人地係廣告宣傳,講明選一個人,一定成隊crew追住個參加者去拍。

你日日匿埋屋企,鬼會選你咩!

如果你話要搬去荒島住一年就機會大d!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞