賺錢機會黎啦~一年不用智能手機 贏10萬 美金

123 回覆
50 Like 3 Dislike
冇問題啦
我又冇朋友冇女
手機game又冇興趣
最多冇得係張床度打j
用Mac book、ps4已經夠,放工仲可以有籍口唔聽老細電話
手提電腦+智能手錶

訊息+打電話
報左名, 犯法入去坐一年
揀到你先算 咪又係承機賣下廣告 之後揀返自己人參加
呢個post發現唔少人係盲
不過都知係連登仔咁煩定香港人都係咁撚煩
一日到黑係到鑽漏洞
搞串晒個party

話可以照用whatsapp個條友
全年廢青 正式啟動 簡單到不得了
一聽到有錢搵就想賺盡佢諗盡縮數
如果“千禧一代”獲勝的機會很小,那麼“Z世代”(1990年代中葉至2000年後出生)可能根本沒有機會。這一代人對智能設備如此著迷,以至於最近《大西洋月刊》的一篇文章問道:“智能手機摧毀了一代人嗎?”圣迭戈州立大學心理學教授Jean M.Twenger發現,Z世代使用智能手機進行日常交流的時間太長了,以至於他們“正處於幾十年來最嚴重的心理健康危機的邊緣”。無論如何,酷樂仕維他命的比賽規則指定你需要年滿18歲才能參加。

如果個實驗目的係證明依個/類似結論根本就唔合邏輯

個實驗最終只可能證明智能電話係現代日常生活實用率好高
舉個例子,現實上好難有人唔用電燈超過一年,但如果邊個同你講電燈摧毀了一代人,我諗絕大部份人覺得佢痴左線
可否用 KaiOS 電話 instead?
返工WhatsApp 都要用黎溝通啦
駁唔到搵人認同?
即係App Developer無份?
比source la
真係派膠都廢撚事

你知唔知whatsapp個網頁版到底點運作
你試下電話唔係開著既, 唔係開住data既, 可唔可以用到whatsapp網頁版?
我估你唔會真心唔知啦

你話係屋企用whatsapp網頁版係無"掂到"部電話, logically係無錯
但你認為研究原意係比你咁樣偷換概念, 改左個platform去咁樣用一部smart phone既通訊app?
你認為有無掂到部smart phone係重點
我自己係睇到有無用到部smart phone係重點

邊個理解先岩咪見人見智囉
敢問巴打係咪dse? 中文reading拎u?

咁樣都唔覺得自己係鑽規則漏洞
傳統港豬用小小小聰明就以為自己好撚醒

鄧你可悲。
我諗語文能力同生活常識稍微正常既人
都唔會將"用"理解成你既"掂到部電話"咁片面咁膚淺

再講白DD仔怕你唔明:
你其實係咪好鐘意玩小學雞捉字失
成熟少少啦哥仔
中文reading拎U個位/班盲撚睇返英文版原文
希望你識睇
https://www.coca-colacompany.com/stories/could-you-ditch-your-phone-for-a-year

Since making its debut nearly two decades ago, vitaminwater has always taken a stand against the bland and boring. Now, the pioneering hydration brand is putting its money where its mojo is by giving one brave fan the chance to win a hefty prize of $100,000.

The catch? No smartphone for 365 days.

Between now and Jan. 7, 2019, those bold enough to take the challenge can use the hashtag #nophoneforayear on Twitter or Instagram and describe what a year without a smartphone would look like. The team will select a winner based on originality/creativity, brand relevance, humor and submission quality.
有冇用電話係重點,但wtsapp唔係重點

要通訊軟件係電腦有大把,根本冇人理你係咪wtsapp

只係wtsapp係最重要軟件所以先要用

如果佢有心㫁你通訊app就禁埋fb ig skype啦

你到宜家都唔明人地研究係為咩,即係識諗住禁用電話就唔比用wtsapp

你玩個活動就會cut舊電話月費?
你唔撚用部電話咪一樣有data,懶尻醒

做人咁死板,同死廢老有咩分別
telegram喇
其實80,90後果班應該都唔難

自己頭十幾年人都係無smartphone架喇

咪又係咁過
有部1996年既電話

想唔聽腦細電話? 發夢喇你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞