[明燈] 恆指華麗轉身?!

631 回覆
48 Like 92 Dislike
So? 之前都講左,其實有乜好驚?
有時見到你地d 反應都幾搞笑
Tip 中曬又驚,唔中又屌曬鬼咁

想你講埋小數點後兩位係幾多囉....
投機係藝術,唔係科學
講到咁精準一定係呃9人
留意咗樓主都一段時間 g chi分享
仲諗住有新分析睇。等到而加
因為我仲未有足夠既證據睇到下一個target
去完旅行返黎睇下會唔會有分析啦
求少少提示
睇實27000?
分析圖表係冇事冇幹既時候用
而家又中美質易戰,香港自己又逃犯條例
圖表真係用黎睇歷史嫁炸
呢個世界有邊日係無事無幹,每日都轉變緊架啦
講歷史既話已經唔需要講分析
買sp500or 2800 已經唔洗討論啦
長hold必勝
而加似唔似熊市C浪。真係直落無反彈
升時牛市,跌時熊市
牛123,熊123真係任你up架咋
財經分析作出黎既野,係幫佢地分析錯左既時候搵藉口
搵到趨勢就不用分那麼細
咁你覺得而家係downtrend 定pause in upstrend?
初步睇係sideway
最大憂慮係政治真正赤化後好似日本咁行仲死得人多, 唔會大跌, 慢慢黎
日線圖睇似乎就見底,但月線圖 MACD 插穿 0 係轉中期勢訊號...
想請教下點解話大跌先走貨係新手行為?
呢個世界成日都有未日預言,有幾多個又會成真?
有邊次股災又真係有人預言到?
反向操作可以令你贏面緊加大
下下升就追,跌就放,你只係一隻普通既羊仔
但穿一啲關口低位個時唔走就焗坐
你睇 2382
可以超賣再超賣再三超賣
要沽貨離場,輸 10% 睇定啲好過輸30% 呀
既然你睇到邊d係關口位,點解唔係關口位附位先入貨?止蝕既時候最多咪輸2-3%
想買就買咁任性,無紀律都係贏唔到錢
S&P我同意,但2800我覺得有保留...
香港始終無實業,經濟長時間黎講唔會再有大增長...
再衰D講可能出現日本情況...
關口位都唔入住或者一半先,等佢有訊號先入再安全啲,好過俾假突破陰
因為冇任何技術分析做到100%勝率,市場要靠值博率去進行交易
止蝕只係認同自己既進場位有錯,等倉位蝕幅唔好再擴大,當然事前要驗證
既然你認同冇人可以預測,我相信冇人唔想係準確冇誤既關口位進場,可惜唔會有人做到
發人深省
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞