想報日文班 (第一日語)

175 回覆
3 Like 2 Dislike
我想報第一日語 初班
大家有無上過 覺得好唔好
大迫小姐 中井小姐 浦川小姐 藤武小姐 平井小姐

有無話邊個老師好D
初班其實日本老師得4堂 之後會變番HK老師 我覺得依5個選擇分別唔大 反正都係教你50音 同基本生字
你唔係要自學?
哈哈巴打 認得我
諗緊自學家or 報班je
你係自學番黎?
驚自學學得無咁好
我先自學後報班
都無所謂嘅
上堂係比較易KEEP住學
巴打的經驗好值得參考
我諗住自己睇下d 書 app 上 youtube 睇ryu 學下先
你報邊間有無好course 推介
每次聽到浦川小姐佢講廣東話就好想笑
教得好唔好
其實我都係初班個陣對左佢幾堂,教寫字都幾有心機既

不過都係睇之後邊個港人老師教重要d
但個course 無寫之後邊個教
好似隨機 或者你問下學校

但聽d同學講女教師9成偏伏
巴打你覺得第一日語好唔好 邊個阿sir 教得好
我無去過其他學校所以比較唔到。

學校教材公認廢(老師都咁講),同埋好似成日有中途轉老師既跡象

但d阿sir係教得幾好,全名唔開啦,有三個分別有姓陳、勞、林既我自己都上過幾好,佢都有自己既notes派

價錢算平,時間又多。初學既可以試下先再轉校
(勿相認)
我係第一由N5讀到N2
開頭邊個老師無關係
頭幾堂係日本人之後會否轉香港人教

初中高班(N5N4) 係學校自己出嘅教科書
廢廢地,不過我覺得都無礙學習

第一好處係平同埋hea, 無人迫你做功課,得mid term final, 返緊工學無乜壓力,聞說文法教得比較好,不過我未讀過其他學校無得比較
唔好處係無乜講野機會,所以盛產啞仔,不過都係果句,我無讀過其他學校,唔知其他其實係咪都係咁

平平地試讀下先,初班讀完覺得有心想讀上去先再諗轉唔轉校都未遲
我都上咗堂一年
經過幾個miss阿sir
都唔算冇講嘢機會
答問題/ 朗讀都有
真係好睇個老師點教,唔好彩有D會照書講一次就算
想會話勁既話應該去PASONA
如果要番工miss 左d 堂 可唔可以補番
初頭都聽過人講話四堂後會轉香港人教
但果陣喺太子跟黑木先生成個初班都係佢教冇轉過人
日本人我上浦川小姐堂,教得好正好有趣
之後既堂我上周小姐,教得幾好
想問下第一日語學費幾多?
舊登成日都推薦李sir,有冇人上過?
背完五十音先講 學日文啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞