[863]PRODUCE48之曺柔理以外參加者後續及IONE討論區(279)MAMA最佳女子新人粗卡之期待日本場

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
奈子搬韓國果套去日本有d難
IU 本身成功除左自己有料
其中一個因素係搵到Leon 支持佢
而Leon 當時又肯全力撐IU (資源集中哂係IU 一個人到)
(Leon 現Kaokao M)
同埋IU人緣好好
佢D DANCER, MANAGER, 公司老闆都好錫佢同SUPPORT佢做既野
其實係日本人問題定點
我覺得仁奈兩個把聲都有種稚氣
佢兩個唱歌個陣把聲係好易聽得出
韓國人好少會係咁嘅聲
我真心希望公司會train 佢哋自己都講過從來無接受過正規訓練 我希望佢哋真係學好用氣發聲技巧嗰啲 對比鼻音唱法真係好好多 同埋唔會再局限係可愛嘅風格度(唱歌嗰方面)
係真心嗲(一開口就係細路仔把聲) 係咪習慣咗用嗰個腔調講嘢咋 但係如果改到 佢哋返日本啲人唔like佢哋呢種style點算
如果佢地成功改到 唱歌嘅類型可以闊啲
唔洗局限係啲可愛風嘅歌
同埋都想聽下佢兩個唔係細路仔嘅聲
唔覺得d公司會咁有心機train 佢地又唔係練習生
限定團chur盡班女 有咁多搵咁多 鬼理你班女後路咩
應該係日本女生講野既腔調慣咗吊高把聲同埋帶鼻音,所以聽落可愛啲。

櫻花都似係本身音域無咁高,但吊高把聲,又唔識用氣支持同用頭聲,搞到經常想走音。
Sad but Teue
OTR依家最少Train 左佢地Dance
日本Line唔係主唱
OTR 真係未必請專業既黎教
聲優競爭都好大嫁,唔係咁易轉行入去。
otr要搵人教都教咗油b先啦。佢真係有咁既需要,仲要係親生囡。
做動漫歌/聲優會哂左知名度
玩完ione 奈應該知名度如日中天
指原條路已經最啱佢

今年佢先17歲
2年半後都係20歲
返到去名正言順接班

岩岩睇完, IU公司真係好有心, 為左搵個香港人歌手同IU合唱,
唔知係咪真老闆啦, 但真係安排一個人專登教陳柏宇
仲要琴晚唱多次夜信廣東話版. 我覺得奈子語言能力係同IU差唔多,
希望唔好浪費左奈子啦 聲底又特別又甜
btw, 岩岩po左係公海post度 見到手卷絲以為係produce post.
奈子走指原路線真係得咩 唔係麻友路線岩佢多D咩
係,頭先po咗。

李彩玲黎?有d似樣
點解你會依家先發現
你地點知佢錫nako
唔知咀對咀定咀面面
今晚清純返去搵Yena 清算
Yena 入左清純本Death Note
錫耳仔 我估

唔介意話俾大家知我日日都奶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞