性侵8歲女童致脫腸掛尿袋 趙斗淳藉飲酒「失憶」:有證據就把我閹了

193 回覆
12 Like 294 Dislike
垃圾地方
屌 我係個老豆一定用盡一切方法整死佢...
睇到好撚嬲 泡菜鬼國啲法律真係好垃圾
醉駕同藥駕都係 幾年換人地條命
哇屌 好撚恐怖 唔敢想像 點解咁嘅事都做得出 咩將啲腸捅返入去 睇到我喊撚咗
我估係因為訂法律嘅時候係以精神病人嘅角度去諗
如果佢地係因為精神病而做出啲違反自己意願嘅行為
咁呢個時候法律就可以保障佢地
當然
訂法律嘅人係為咗保障精神病人呢個出發點係好嘅
但係之後就淪為一個灰色地帶俾人係唔係都話自己精神病黎減刑重犯
就好似韓國呢單case咁
不過韓國呢個仆街一撚定冇飲酒
屌你老母飲完酒識得屌完閪都算
仲記得要毀滅證據慢慢洗?
諗唔明點解條撚屌成日入去坐都冇事
明明好多地方嘅監獄
唔好話你係搞細路女到好似呢單case咁
就算你係強姦犯
入到去都即刻收皮
慣犯仲要有致死
冇終身?
JJ切絲啦
韓國真係一個笑話
熔爐
應該係以訛傳訛
都岩嘅
切左條啫拎去侵酒啦,然後灌番佢飲
*浸
當時個法官點審架,相佢飲醉犯事,但佢又有意識毁屍滅證喎。咁飲醉呢個理由跟本唔成立啦
韓國真係好撚垃圾
點解仲咁多人吹捧
《素媛》不是故事,而是真真實實地,發生於2008年12月的京畿道安山市的一宗惡心的性侵犯案件。然而,就是刑罰過於仁慈,不足以震懾犯罪分子,結果也造成了「第二位趙斗淳」出現的尾巴,不消兩年後,釜山也發生一宗類似的姦殺女童案件,這就是至今為何韓國整體法治指數仍然偏低的原因。
面對趙斗淳即將獲釋,娜英及其家人非常擔心被報復。而民眾亦發起聯署,反對趙斗淳出獄,截至目前為止,已有超過26萬人支持。

而韓國節目《PD手冊》亦公開了他在獄中寫給法官的親筆信,他對侵犯行為毫無悔意,不斷重申自己是無辜,只因酒醉犯案,更挑釁警官及受害人家屬,

我絕對不是一個會強姦小童的人渣,若真的有我強姦人的確實證據,就在監禁的懲罰之外,割了我的性器官吧。
零悔意的信件再次惹怒民眾,紛紛到網上留言怒斥趙斗淳,害怕他出獄後令更多人受害,希望可以聯手將他殺死,「我們可否募捐買兇殺人」、「酒駕撞死他的話可否獲得減刑」?

至於娜英的近況,據《東亞日報》報道,娜英是今年大學入學考試的應考生,娜英的父親近日在一個節目中分享道,女兒經歷性侵後回歸校園讀書,雖然過程非常艱辛,在校園亦受到同學的歧視,但娜英順利完成了考試,相信她可以實現夢想,立志從醫幫助更多人。
2008年的12年後,即是2020年,意味著趙斗淳會在兩年後出獄。不少韓國網民擔心他出獄後會再犯嚴重性侵,所以於11月頭,網民在青瓦台的網站上發出請願,反對趙斗淳出獄,並希望能對他作出重審,改判無期徒刑。這次請願為文在寅上任以來規模最大的一次,因為其請願人數差不多達到50萬。之前大規模的請願則有修改少年法及廢除墮胎罪,有20多萬人請願。

不過,若以青瓦台機制來看這次請願,政府有機會不予正式答覆。因為機制內表明,請願發起的30天內超過了20萬個聯署,政府才需透過把請願內容交給相關部門,然後給予正式的答覆。而這次關於趙斗淳的請願,過了63天才超過了20萬,所以未能達致這個要求。
各界性侵案依依被揭露,讓南韓形象重創;不過事實上韓國性侵問題相當嚴重。根據南韓《朝鮮日報》統計,南韓10-19歲的性侵犯比例,是美國的2倍、日本的10倍,但被害人的報案率,只有10%,被起訴的比例僅2%。

據了解南韓政府目前為了嚇阻未成年犯罪,成立了「化學閹割」法,法官可依案情對16歲以下的未成年人使用,靠著控制內分泌抑制睪丸素(睪酮)的分泌,讓對方失去性衝動甚至是性慾。
其實搵人買起佢咪得,反正啲法律咁唔掂
一,韓國法律規定強姦罪最多判15年;二,韓國刑法規定,若行為人的身體或思維遭受到的影響削弱了其對其行為將引發後果的認知能力,其刑罰「應當」被減輕。

亦因為這種『保護精神狀態不穩定』的人的法例,當時的趙斗淳在喝了酒的情況下犯案,便被減輕了刑罰,決定被處以12年有期徒刑。
去冇引渡協議嘅國家搵人
咁都有命出獄,冇人打柒佢?
快撚啲放佢出獄 啲人喺哂門口等佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞