黃世柒:HSBC向孟晚舟提供十成按揭,是否洗黑錢?

89 回覆
191 Like 4 Dislike
如果你老豆係李澤佳,後面又有長實做擔保,唔好話借十成,借廿成冇down payment佢照都借樣借俾你。
我覺得呢單野唔出奇,而且HXBC洗慣黑錢,呢啲搞幾份文件野就好易就俾佢地解釋得到。

不如集中焦點,對付Passport單野好過喇。
全世界都係咁架啦
大戶無convict 邊個敢郁
鑊鑊都有佢份 個底花到不得了 就算今鋪唔係洗黑錢 歐美都實煩死佢 除非自動自覺爆料啦
明明係你一開始串鳩人,點知俾人指正柒到應一應
依家柒左就係到發爛,成個小學雞咁,差在未講埋你呀媽個波罩你
HSBC

早幾年墨西哥同南美毒販美國洗黑錢單野,美國已經輕判罰錢了事
今次又中中國黑錢,睇來又開新file
咪臭係
先唔理洗錢定走資定唔關事 美國佬唔洗捉匯豐人 我估佢想匯豐自動自覺爆慢慢周條數出嚟 搵多啲籌碼做支那
甚至係香港戶口還加拿大樓按
所以罰到佢仆街
好心佢唔好再出黎柒 有生意唔通唔做咩 加上個d唔算黑錢。生意佬點會同你講道義呀

今次好似係HSBC自爆

佢再咁 我地拎BNO既人都多得佢唔少。佢成日話違反歐盟規例 要找數。又教人違規拎居歐權。佢越寫就越唔會俾

想英國找數,要寫英國找數對英國有好處先得架。
唔拉匯豐高層,只係罰錢。。。
上司的錯誤係下屬責任
希望華為女高層識兜。唔好做何志平
加拿大俾美國指住,一定引渡去美國啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞