30歲想轉行有冇咩建議

362 回覆
167 Like 29 Dislike
可以Home Office
係咪讀完多數有人介紹埋入行做?
巴打,有冇諗過炒散?
例如:揸車、做展覽、自己網上生意、大公司兼職

咁可能會密食當三翻
又唔使放棄自己既生意
我唔識揸車, 如果識應該做左
其他都可以, 但未搵唔到門路

因為我黎緊同個partner投左個年宵賣花, 所以都要過埋年先可以搵full time

諗住趁呢兩個月諗清楚

年宵前都有空閒, 有冇巴打要人幫手做野, 我可以幫手, 錢不拘
係呀, 同堆生意越急越難搞

加上網店呢d野空餘時間搞都得, 之前都係咁做

搵返個收入再打算, 留得青山在, 那怕冇柴燒
入境好似散光都OK
渣搵食車啦
再唔係UBER/的士
冷氣有得做 本身做緊 但因為雙手受傷 暫時做唔番
平時做野識定班鬥木佬 一定長做長有
入到間大公司

公司認為培養aso係佢地責任
巴打,可唔可以講下點解網上生意再難做落去?
留個名,28歲想轉行,一直未諗到轉乜,做文職成日坐好攰,又揼懶身,人工又低
留名
都唔少同路人, 共勉之

咁大家搵緊工定點?

因為我同拍檔投左檔年宵賣花, 所以都要過埋年先搵工, 而家炒散同做住自己檔野先
B2B 咩嘢咁好搵呀
小弟都做緊
做左二年都係20k鬆啲但做到仆街
鳩吹都好信
呢個世界咁大,沒嘢沒可能的
差在你知唔知的啫
女仔請吾請?我見佢要求都要搬搬抬抬同爬樹,要相關學位?
lm
師兄 想請教吓
我上網睇 有攀樹師 樹藝師 係咪同一職業?
我見匯智 好似有證書課程 有無用?
呢行 請唔請 PT 星期六 日 開工 ?

25歲仔 對自己本行開始抱有懷疑
想學多個技能 又當揾多條後路比自己

唔該師兄
網上生意、大公司兼職? 例如?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞