覺唔覺張衛健啲演戲方式好中二病?

134 回覆
770 Like 196 Dislike
續集同腰斬左嘅大聖
係兩套野黎ga
有睇過又點
就一定覺得佢做得好 好好睇?

咁鍾意比較當年
呀叔 你睇過幾多套韋小寶先比較?
我覺得係人大咗再睇張衛健覺得誇張主要係因為自己正經咗
好多嘢都會諗得踏實咗所以覺得佢誇張
其實佢做喜劇都係想無厘頭誇大搞笑荒謬啲比大家輕鬆下
睇八九十年代啲笑片都係好無厘頭
不過你知嗰套戲賣點唔係正正經經所以唔會覺得有咩問題
依家呢個年代無乜人做返呢個感覺出嚟
鍾意嘅會笑 唔鍾意嘅可能覺得老土 睇得唔自在咪唔睇囉唔緊要
既然個前設係搞笑 咁咪輕輕鬆鬆睇佢笑下咪算囉
佢啱搵個老戲骨搭住佢會好啲,例如西遊記江華、方世玉恬妞,佢自己做大佬帶晒班後輩會浮誇得滯
擺款扮型嗰啲第一次睇係好型好過癮
但係抽離啲諗下其實都幾中二病
再睇返就會覺得有少少尷尬

有人會拎子華神同張衛健比
但子華神嗰啲細水長流係唔會覺得尷尬
張衛健好似仲停留喺當年韋小寶齊天大聖時期咁

可能當年大聖腰斬咗,今日大家都仲好懷念依種演繹方式
但係相信演多幾次大家就會覺得悶
套野冇腰斬,係搵左陳浩民黎拍

個feel唔同晒同腰斬冇分別,某程度上已經講唔上係續集
我諗就算係掂既野應該都有過氣的一日,定係大家真係有例子係掂既又永遠唔過氣可以分享下?🤔
無野係永遠唔過氣
攞返星戰 奪寶奇兵去講
當年絕對係神作

但係如果無睇過既人而家去睇
有幾多人又會覺得係神作呢
咪睇張衛健做果套囉, 比較緊張衛健啲戲係咪痴執毛先好睇, 你睇其他人做果啲嚟比較把撚?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞