覺唔覺張衛健啲演戲方式好中二病?

134 回覆
770 Like 196 Dislike
擺款扮型嗰啲第一次睇係好型好過癮
但係抽離啲諗下其實都幾中二病
再睇返就會覺得有少少尷尬

有人會拎子華神同張衛健比
但子華神嗰啲細水長流係唔會覺得尷尬
張衛健好似仲停留喺當年韋小寶齊天大聖時期咁

可能當年大聖腰斬咗,今日大家都仲好懷念依種演繹方式
但係相信演多幾次大家就會覺得悶
太浮誇
太假,唔係好接受
太假,唔係好接受

成套嘢最敗筆係蔡思貝
張衛健啲對白/所謂金句聽到真係會打冷陣

花果山美猴王齊天大聖孫悟空…勁到跌渣
他們都叫我中二病

鎧甲像金閃閃一樣Bling

小心我管家要你命

我背景像曉一樣硬

識波PG
不嬲冇料架啦依條廢材
d戲屎都算,作狀到嘔
當年聽到嗰揪野真係轉台都轉唔切
竟然有人吹奏
所有野凡係過十年八年 就會變做回憶
果日扮二太太既喊戲又做得幾好wo
以前佢西遊記紅果陣我響舊登咁講被圍插
而家終於多返人講佢好難頂
論喜劇感張繼聰贏佢九條街
睇張衛健係睇佢啲形體動作,唔係俄國體系個種
西遊記佢咁做,係ok
但冇理由十幾廿年後,其他題材嘅劇仲用返同一套
形體我不如睇鄭醫生
https://youtu.be/pWCaCpEKwSA
你睇真啲,張衛健啲節奏感,同埋啲動作既設計。真係要天份加努力
果日扮二太太既喊戲又做得幾好wo

抽水

你口味好奇怪
真係掂嘅東西係唔會過氣。
西遊記果陣我已經頂唔順
睇張衛健係睇佢啲形體動作,唔係俄國體系個種
形體我不如睇鄭醫生
https://youtu.be/pWCaCpEKwSA
你睇真啲,張衛健啲節奏感,同埋啲動作既設計。真係要天份加努力

好似啲日系idol咁
炒冷飯垃圾一件
西遊記佢咁做,係ok
但冇理由十幾廿年後,其他題材嘅劇仲用返同一套
真係掂嘅東西係唔會過氣。
西遊記果陣我已經頂唔順

平心而論西遊記睇返仲係正
馬騮用依種形式演繹好生鬼
不過其他作品都咁上下就不予置評
我只係覺得佢學周星馳學得太用力衰左
都係,可能撞正做馬騮都啱 feel 嘅
西遊記得佢一個張衛健都仲接受到,但而家套大師哥除左有堆懶搞笑冇喜劇元素既口頭禪之外,佢身邊仲有班旦散附佢先難頂,好似幾個張衛健一齊做show咁。

點頂呀
頂多話佢個種路線唔岩香港人口味,其實唔係真係咁差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞