AKB48本家討論區#26 8/12橫總生日快樂 本家劇場13周年

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
唔知有無人睇既前言:

雖然最近推得唔快,但本區宗旨係悠閒既聚腳點,唔求幾十日爆po,但求大家得閒貼下圖吹兩句就好,歡迎各路人馬加入本家大家庭

蒙大家錯愛,本PO可以開到26,想再次重申開番本家PO既原意係希望俾各位本家飯有個集中地吹奏自己個推,無論貼圖又好、放mb活動既情報上黎又好、打機過唔到、番工辛苦吐苦水,甚至想講自己同MB已經有默契,心入面有各自既位置都無問題

明白到現今世代好多48飯都係各團互走,亦唔介意大家偶爾貼下其他分團既成員介紹俾其他會員知道,總之唔好貼到或宣傳到呢度變左100%既分團討論區就可以

其實呢邊規矩好簡單:
1. 唔明或有野想知可以問其他巴打或google。
2. 討論過程實有爭論或嘈交,基本上唔好人身攻擊就得。
3. 明白到理論上除左奈奈無一個MB係完美既,黑還黑、恥笑還恥笑,唔好太過分傷到成員既飯既感情就好了。
4. 8仔算唔算本家?有人算有人唔算,呢邊無咩所謂都歡迎討論同吹奏。
5.本PO歡迎mb生日圖海洗1001,唔好分開2日洗就ok。
6.萬一真係咁唔好彩有會員唔小心自爆左,麻煩大家唔好引用落去
7.如果係吹奏46團或想撩人過檔請麻煩番去46團既相關po,有緣既話巴打們自然會過去睇
8.通常會員掛住個mb神ID唔代表首推係佢,可以第二三四個mb都係老婆/女朋友
9.Mary,平仔,水野,牙蘭,莉紗緒真人好MK
10.世界仔唔去睇奈奈solocon罪該萬死
11.呢度好多日文達人扮新手話唔識
12. 本家區三大黨派:自稱本家死忠既船團&大米團&柏木黨
13.勢估唔到Mary居然可以吹奏今村美月超過一個月
14.留意到好多單推會然成日貼其他mb但又話無推,只係以前一直留意開或支持好女仔

一切既知識:
http://google.com

其他諗到再加

唔記得擺張置頂圖
LM
ねぇ大好きな君へ
笑わないで聞いてくれ

自己留個名先

呢排珍珠奶茶好似係日本都好Hit
柏木黨留個靚名先
hit左幾個月
都唔只幾個月
好似年頭已經飲緊?
我過去年幾每次行過個度條隊都係咁閪長
我地48po係時候集資去劇場開番間舖賣古法手炒黑糖珍珠芝士奶蓋濃乳霜oreo蛋糕鮮奶茶
認真 開珍珠奶茶係100%賺
無乜見過條隊係少人或者無人買
新飯留名
-由依BB二十六歲生日快樂,祝女神一年靚過一年! -
初頭可能會啲mb自己落來買
後尾因為fans太多啲mb唔可以就咁落來可能要送外賣上劇場

即係可以成日都見到啲mb

BTW 柏木今日又同由依去飲珍珠奶茶

個名真係 送上mb度
原來又一個高人
AKB 1/149劇情 start!

由依BB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞