AKB48本家討論區#26 8/12橫總生日快樂 本家劇場13周年

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
14年麻友要爭第一 10萬>16萬票
15年到Yuki話想拎第一就10萬>16萬7
今年兩個SKE爭第一就多左8萬&9萬票
有機爭到第一果時D飯就肯出力好多
上年奈奈先得第9 今年爭第一大家心入面都知冇機架啦
出年走咁多人就唔同講法
仲未計本家失落左第一咁多年
香港就話少啫 日本仲大把本家死忠 有箱推票架嘛
tkmn>由依>美音

總長連身材都一路升格中
咁再下次咪係矢作妹
唔一定做城管既, 淨係Lead飯/節奏都要個人啦
e.g. Con 公演又要個人帶動現場氣氛 死氣沉沉果時要識Lead下飯call
MC疾疾下果時 要搵個人幫手完場
淨係呢兩樣ゆいはん都做唔好啦 佢都唔係元気型適合帶動氣氛果Type
而家本家d live成日死氣沉沉係有原因
誰露誰大誰話事
憑佢係AKB既狀元應該都仲有一定說服力既
其實總長呢D虛名嚟嘅啫,做總長就無C,所以高珠飯唔洗失望喎
火影總監督3代目

幾時正式交接?
呢啲比賽有幾成真
係十成!
睇番上一次如果要交接得好應該起碼要一年?
有啲可惜 由依練好左mc就到交接

至於柏木其實大家都有心理準備,唔係出年都係呢2-3年嘅事,希望玩多一年得一年啦
呢睇番高分個班應該都係真既
快卒
高朱而家定位係咩
人妻
韓狗
由衣的好朋友?
湊女 ?
估唔到係美音
係我女朋友唔想做姐
發覺真係要講下
其實高朱從來無講過想做
係d網民講姐
佢講想做演員仲多
做完舞台劇個女主角之後更加提得多
由入團去到出寫真集去做訪問都有講
可以睇下佢講起川榮part
https://www.oricon.co.jp/special/51462/

佢day1就係因為鍾意阿醬入akb
同埋細細個已經想做演員
所以佢目標係想走阿醬做完idol就去拍戲呢條路
加上佢老友川榮而家咁成功
或多或少都對佢有刺激
佢當年既poster:

至於近年點解啲人講到佢係熱門咁
我覺得營運又好,肥秋同tkmn當年都好
都係有啲想俾佢接既
18歲就俾佢做隊長,48g最年輕隊長

最早開始有人講就係當年搞年輕成員con
南哥由依都唔係到,無人圓陣
跟住南哥叫佢負責
之後啲Con佢都開始做多啲MC
肥秋同tkmn就出聲讚佢(好似係755,太耐唔記得)

加上10週年公演,由依接任儀式係佢做主持
咁啲飯又係到FF咁囉
呢2年睇Twitter,啲人投票都係估佢,奈奈多,第3美音第4岡部麟

咁講下美音
美音對AKB有愛真係唔洗多講
以前未入團就去握手會,推陽菜
之前個exam都知佢係真飯黎
只係營運初初當佢係ace咁培養
所以副隊長都未做過,呢樣係有啲擔心既
再講,調返轉佢係做過童星但唔係諗住做演員,而係想留低做總監督都好難得

所以真心支持mion做
收聲啦
本家最反唔落就係mion同有耳
不過當務之急都係簽返間事務所最重要 AKS肯放人未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞