【集思廣益】揸車必備Apps

65 回覆
0 Like 4 Dislike
揸車有咩必備Apps呢,例如商場泊車優惠,導航
導航我用高德,有fd推薦Sygic(收費)
揸車不用apps
高德導航

香港車主、馬路之友,用嚟搵停車位
仲有領展app 睇領展車場仲有無位
開始會試好多app,但好多都無咩用
依家只用高德地圖
渣車就渣車啦 app乜鬼
Omycar
Google map

高德除左offline map , 其他野落後3年
Poor UX

收到未 ? 打手請向公司反映
Google map

Poor UX

我覺得又唔差
有時影快相都會提一提前面有
仲講埋依家自己車速幾多
Google map

Poor UX

不能同意更多
Google map

Poor UX

不能同意更多

Google map成日點錯路
高德一到分叉有晒圖喎
Android auto
換車都係因為呢個原因
Google map

Poor UX

不能同意更多

高德一到分叉有晒圖喎

我老豆試過用,明明冇得右轉,google map叫佢右轉
Google map

Poor UX

不能同意更多

高德一到分叉有晒圖喎

我老豆試過用,明明冇得右轉,google map叫佢右轉

Google hk垃圾到不能再垃圾
明明大河道可以直去,google map叫你兜個大圈再响只可以直去既沙咀道夾硬右轉去大河道

spotify
高德
路況垃撚圾,但係分叉路同埋地面畫線最好用,會提你入線

高德個路況如果有提供既話其實唔差
寫埋車龍有幾長同要塞幾耐,都算準

同埋會預早同你講前面塞車,要唔要行條兜遠左但係冇塞車既替代路線
Try waze
明明大河道可以直去,google map叫你兜個大圈再响只可以直去既沙咀道夾硬右轉去大河道

呢個位高德同菇糕map都錯,得百度啱。

利申:用緊高德
Try waze

以為得我會用
原來我唔孤單
無得選擇下,Google 暫時算最intelligent
(無話google map係Perfect)

只係識得搵打手推廣的軟件公司
Google map 一定唔係高德 大陸字大陸聲 大陸用語
Waze UX is pErfect
但係佢很需要大量用家,而且香港冇路面情況
十分可惜...
Google 勁常昆鳩你u turn
Google 勁常昆鳩你u turn

Exac7tly.....明明唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞