[I/A] Fate/Grand Order繁中版 [29] 我已經完全是沒尼祿就...

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
翻學為咗同同學仔玩昨,你估真係想對住你老師咩...
之前睇醫生比咗3支藥,話冇發燒唔使食,冇咳又唔使食,淨係食感冒個支,食咗兩三次就冇乜野,總之都係唔肯食晒,跟住過幾日又好似冇晒事
唔巧提...想嘔
唔識流行嘢已經同人少左一大半話題...啲人鍾意tvb、娛樂圈啲八卦嘢我真係搭唔到嗲
幼稚園冇咁嚴都仲好d,一到小學有乜行差踏錯就驚比老師話,同同學仔玩都係得小息豬up兩句食吓零食,都唔係話認真開心
而家後生一代d潮語我都唔識
如果第時有仔女,一定做怪獸家長,叫佢唔好驚畀老師記過
怪獸家長直頭係兇返老師轉頭
將來有小朋友最想教識佢正確價值觀同獨立,識自己照顧自己
咁FF下冇所謂嘅
搭唔到嗲咪唔答lo
我上排返寫字樓都係 基本上除左工作上都無同同事交流
畀人知太多自己野反而唔係咁好
見而家太多小朋友畀父母同長輩縱到咩都唔識真係唔開胃
我啲同事放工後同放假有好多gathering,我幾乎都冇去
我都無去過
佢哋成日問我放假去邊 我都話係屋企訓下 加上我有返夜校 我成日都話我到sem尾 要趕返啲assignment 同準備test 唔出去玩
因為知道自己同佢地又唔係真係好熟 都feel到係禮貌上問你 我自己嘅興趣又唔同佢地 出到黎一定勁辛苦
我簡單d,唔好去欺凌人又唔好被欺凌,例如小朋友都仲會有忍唔到嘅時候瀨屎瀨尿,我有問阿女佢有冇笑人地,同佢解釋將心比己,另外比人打或蝦一定要話比老師知,唔好即還拖
原來日服絆11起唔理星數只要滿1級絆就送30石,到時我隻大英雄
養兒一百歲,長憂九十九
10上11個數字都幾多下,同埋個樣素材好似暫時得一粒
淨係每朝要叫起身已經夠攞你命,試過幾次要搭的士
如果許可,大個啲一定要畀佢試下一個人住,留學又好,做嘢又好,自理能力即刻爆升
刷兩三次無限箱活動都差唔多了,仲要日常週回同其他活動都用得
而家因為滿左絆所以唔想用佢,好痛苦
有時聽到阿女話,我會聽話乖d個刻好L窩心,但係實際上係意見接受態度照舊,真係想用北斗百烈拳
獨立自理呢啲一定要靠環境,人係有依賴性
其實到大左 發現學校遲到真係無乜所謂 遲少少都只係錯過左個早會 怕遲到都只係因為學校會罰 返學咁辛苦 咪由佢訓多兩個字囉 唔想學校罰咪打電話去學校話小朋友個肚唔舒服要遲幾個字返咪得
我簡單d,唔好去欺凌人又唔好被欺凌,例如小朋友都仲會有忍唔到嘅時候瀨屎瀨尿,我有問阿女佢有冇笑人地,同佢解釋將心比己,另外比人打或蝦一定要話比老師知,唔好即還拖
養兒一百歲,長憂九十九
淨係每朝要叫起身已經夠攞你命,試過幾次要搭的士
其實到大左 發現學校遲到真係無乜所謂 遲少少都只係錯過左個早會 怕遲到都只係因為學校會罰 返學咁辛苦 咪由佢訓多兩個字囉 唔想學校罰咪打電話去學校話小朋友個肚唔舒服要遲幾個字返咪得

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞