[I/A] Fate/Grand Order繁中版 [29] 我已經完全是沒尼祿就...

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
其實返學時間可唔可以晏少少,返8點個人都冇乜精神,上堂集中力都差d
真 個時我小學同中學都得 寫返手册叫家長簽名 搞掂
其實咁樣已經正,細個畀老豆逼翻學,真病都唔請得假
如果可以穿越返去中學嘅話,我應該會做左學校眼中嘅壞學生
我其實係同你一樣 畀老母逼返學 上面只係我同學做法
中學lunch之後有兩堂唔使上,試過係走人其間遇到校長,跟住話去同學屋企幫手攞野返學校
到你地做父母就會好頭痕,唔理真病定假病,小朋友放假就好麻煩,唔係個個都咁好彩有四大長老幫手照顧,自己假期亦好有限,當然中學就另計啦,但係獨留13歲以下小朋友係屋企都係犯法
我只係講唔理遲到可以晏幾個字出門口嘅方法 唔係叫你攞一日病假
相信醫生會免費兼主動幫你照顧女女
一來又可以慳的士錢
二來個女又可以訓晏啲
三學校早會真係無乜用 只係罰企
我個女間學校遲到要收手冊,佢話會阻住佢遲咗抄功課表
我都明,但係好多小朋友都係門口狗,係屋企就巴之閉,一到關於學校嘅野就龜縮,好怕領野
好多解決方法啦 用其他簿抄底先囉 或者拎返本簿先問同學借黎抄返
小朋友唔識變通,好似校服就要配冷衫,運動服就要配外套,掉轉著就話學校唔比
影低
其實我地家長有app可以睇到通告同家課表,抄手冊等佢地有d責任感都係好事
升技升技
我以前都以為呢類野做得多就會培養到
但其實係要你有一日無做到 因為咁而後悔 你先會知道個重要性 先會去改
我自己都上網睇
其實都係,唔領過野唔知驚

不過我個女放學要去補習社,個度d Miss會對住手冊check有乜功課做,其實唔到我個女唔抄手冊
變左認真post
不嬲認真
無派過膠
莫非你想我地轉移目標
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞