八旬翁勒斃癱瘓妻子免無人照顧

236 回覆
3656 Like 15 Dislike
死仆街港共攞納稅人錢去奶共,民生完全wfc,幾時仆街死
雙手用竹壓住佢條頸
咁先可以一路睇住佢老婆慢慢失去生命
落手果下個心幾痛
想像唔到自己既另一半走左 自己就要繼續生存落去個種感受
悲劇情節
有興趣可以睇下類似嘅漫畫‘歡樂頌’
劇情一模一樣
睇到好心痛
未見過老人院啲慘況?
如果以後仔女要送我去老人院我捐身家然後自殺算數
老人院果啲生不如死
老無所依。我地依家都憎老人家啦,點解呀,係因為大財富,政府佢地掠奪左社會咁多資源,但完全無回饋返出黎,屌佢老母!
佢哋個獨子有腸病跳樓自殺rip
係啲私院環境差,如果以佢老婆咁既身體情況可以排政府資助院舍,環境好好多,好似排3年多啲
其實點幫 再多嘅錢老婆都唔會好翻
比錢佢 請十個工人又點
老婆一樣係好唔翻 一樣食而無味 睇又睇唔到
政府點會肯幫佢地
反而不知幾想起多幾間老人院送D人入去等死
唔係選舉邊有咁多保蝗票
Amour
喊出嚟
港共政府剩係識利益輸送比支那
係香港個班蝗就拎盡社會福利
包括醫療住屋交通
我屌你老尾香港人就賤過狗
班仆街係大陸有樓有田有地
個世界幾咁唔公平
安樂死點解無得實行,連商量既餘地都無?
你地睇下李+X就知,九十幾歲
如果有安樂死,你估佢會唔會比人設局
早日升仙?
香港極多有財有勢既人都係老人家
佢地會驚的
諗起Juno首假使不可一起安息

夜了安心的休息
然後會讓你先躺下來 方叫做體貼
就算呼呼的北風 同樣會讓你先感受熱和光
若一天需要難受等我難受 別的一切寧願你先

假使假使一起安息不可以
請死先死先死先死先 等你在天邊美麗化蝶
留待我做喪屍
即使即使多麼孤單都可以
請死先死先死先死先 留低的是我
一個人承受以後都願意
睇到單新聞即刻入左黎
只能夠講家家有本難唸的經
我今日都親手送左嫲嫲入老人院
感覺好深刻 送佢去既原因係佢本身既認知障礙越嚟越嚴重 真係冇人照顧到
冇晒辦法先出此下策

如果嫲嫲真係再中風去到新聞入面所講既婆婆咁,我真係寧願佢早啲走 唔洗受苦
希望餘生可以見證到安樂死合法化..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞