一人一間出名又好似巴閉但係又唔好食既餐廳

354 回覆
166 Like 8 Dislike
沾仔記sell大粒雲吞
唔係sell正宗細蓉
梗係麻麻地啦
蘭芳園
Aqua
料放面真係無計,一個lunch出幾百一千碗,一定要當車仔麵咁做
連登班食神個個都話一蘭垃圾,好似唔屌埋一份就唔識食
事實上一蘭出品就係穩定,味道亦過得去,硬係要批評就係比較貴咁解,絕對談唔上難食
一蘭有哂protocol去整麵
好食又談不上,味道正常
即係無突出優點啦

但缺點係碗麵又細碗,叉燒紙咁薄
仲要收咁貴,真係食完dup春
不了
班人盲反

叫佢地俾三個例子 好過一蘭既又無人出聲

仆街
聽佢講 香港周街食拉麵就係狗也不吊喇
根本連好多正評個啲都唔撚好食
之前銅鑼灣有間 米芝連新開伏到
叉燒係好仆街
以前好似三片?

兩片紙咁薄
其實迫你一定追加三塊咁就差唔多份量
有好過一蘭既,去隔離拉麵post睇
會唔會有 TG group 可以討論下食好野?
深水埗文記車仔麵

除非冇人排隊
成個深水埗咁多好野食仲點解要排到佛誕
去食晒佢d酸蘿蔔已經夠啦
麥文記冇用余均益之後我都有少少唔習慣...
咪就係, 好多拉麵店係伏, 但一蘭個湯ok喎, 係貴同冇乜配菜, 要配菜就要加錢, 唔抵食, 但唔係難食
仲有麥兆既豬膶都幾唔錯
其實我唔係唔食, 但係四季D飯焦真係焦得太嚴重, 好似食炭
明閣有得擺酒咩?定講緊banquet?乜banquet d野都係明閣班廚負責咩?
我見隔離post話明閣用大量炒散
個次叫左兩個燉湯 問個waiter 邊個打邊個都可以搞錯
幾千蚊一餐飯冇service 冇quality 真係屌佢老尾
啲雞鞋到仆街
唔覺好巴閉 間野不嬲都係垃圾黎
我都想知
個老闆娘仲係咁巴閉嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞