覺唔覺新嘅pokemon冇以前嗰啲咁型?

449 回覆
237 Like 46 Dislike
我覺得最型嘅pokemon始終離唔開一開頭就出現嗰啲,好似比卡超、利基亞、火鳥雷鳥急凍鳥、水君、夢夢超夢夢等等,其實去到珍珠鑽石我覺得都ok嘅,但去到黑白就開始唔同晒,例如破破袋、灰塵山呢類嘅Pokemon 佢哋個樣就好似呢個表情咁

去到XYZ我覺得叫好返啲,可能因為有動畫加乘掛,令小智隻蛙好受歡迎(雖然最後係亞軍智 )而XYZ嘅神獸設計我覺得都尚可,而且超進化嘅設計令一啲pokemon有埋新嘅造型,有啲重變得型咗添

但之後去到太陽月亮,又整埋啲究極異獸呢類嘅Pokemon 唔知想點,可能我唔識欣賞啦

此post 已完
異獸真係唔知做乜鳩
變撚咗數碼暴龍
蜥蜴王
啟暴龍點解可以咁可愛但又霸氣
木梟好正
Sm d設計好多都冇得彈
屌你雷鳥成隻雞咁
只係覺得神獸濫左乜都話係神獸
你覺舊個啲型係睇慣左姐

利申: 神獸最愛利基亞
以前果d都唔型

以前中意digimon多d
講起上嚟,超進化好似多數都係揀返以前嗰啲嚟超進化
比卡超如果gen7先出會唔會比人屌到仆街
多刺菊石獸 吸盤小丑 紅唇娃都好型
黃色一pat唔好再hea啲
比卡超唔會,
小拳石,雷霆蛋個啲先會
新一代啲精靈
成隻數碼暴龍咁!

始於都係頭151隻寵最好!
有分析講過百變怪係夢夢 劣質複製品
原因:
同色 , 體重都係4KG
只有佢2個可以用 變身
GAME BOY舊版 出場電子音係一樣
種族值相似 夢夢 ALL 100 百變怪 ALL 48
超夢夢洞穴入面層層都會遇到百變怪
比卡超版有間房係做夢夢複製實驗, 附近又係有多百變怪
不過可能PKM係FOR小朋友睇, D咁有道德爭議既內容要淡化左佢啦
鬼口水都係抄百變怪
除咗三頭地鼠個髮型幾得意之外,其他真係唔識欣賞
椰龍好正喎
小拳石呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞