[勇者救公主3]請選擇武器:

1001 回覆
196 Like 14 Dislike
頭盔佬講嘅唔可信!
同埋仲有個優勢係可以試下叫甲佬行先
會上一輪好落力幫你叫六仔送死
可能佢都係有鬼
試下叫佢肯唔肯行先已經係優勢
唔關本身有冇傷事 係佢本身血上限都唔夠50血
/
原來束髮男是一個白臉無鬚的俊俏小生,身材跟自己不相上下,看起來弱不禁風。
/

主角有甲先有55血

阿六冇王甲 體質同主角差唔多 好明顯血上限都冇51血啦
屌講咁多把撚咩 直接打鳩佢先啦 個個都係估估下
守門佬都係皮包骨 一拳50血
作者啲設定嚟架喎
看起來啫
男主角夠係長期食鎮靜濟嘅黐線佬啦
邊個估到佢係食腦派法師
有無諗過係男主本身個身體就差到無人有
高攻唔代表高血架喎
照你咁講 咪更加應該打鳩佢
佢意思係外表同能力係依個世界唔一定成比例
TRPG就係要根據劇情文字去推斷架啦 你乜根據都冇反而唔係更似鳩噏咩

咁男主食腦 同體質差冇沖突架喎
咁派荻生返隻手出黎好似都好合理下話?
Btw樓主準備開新post了
真心覺得呢個係bug 佢應該係重要角色 作者需要佢推劇情
隻手係劇情需要又要斷左佢?
玩過Trpg 再出聲啦
dice 都無嘅game 叫咩TRPG
依啲最多叫抉擇叢書
同埋我講嘅藥係鎮靜濟
我意思係一個大腦唔穩定嘅人都可以做法師
點解外表柔弱嘅人唔可以有51血
五十一得以存活
係講隻王打一下扣五十
唔關隻王會唔會打你事

隻王唔打個束髮男 似係因為有光
因為一開始個束髮男比人打嗰下都係無光既狀態 佢都認唔出隻王係唔係就係打佢嗰個
但束髮男又點睇都唔夠五十血
所以一開始應該唔似係隻王打佢 似係仲有人係入面發動攻擊?
一直有強調不協調感
唔會係bug 啦 設定嚟啫
生返隻手好明顯暗示緊有鬼啦
話明叫pride 實有古怪
你意思係生返隻手係打錯 定係之前斷手係錯?
或者佢生返隻手係其他能力或藥 而唔係怪
巴打玩過TRPG真係好型好勁 係細佬我唔識世界
係嘅抉擇叢書

咁唔知巴打玩過嘅TRPG又有冇見過SAN值極高嘅法師/敵對嘅法師
佢哋大腦唔正常 咁又係點做法師
所以咪話唔關事囉
做乜
同埋其實關於藥 係老母硬塞畀男主要佢食 而唔係佢有需要食?
咁起碼佢又口吃又畀人當傻仔杯葛
而且就算佢係無需要食
一開始講咗主角係長期服藥
就算無需要食 個腦都食到壞壞哋啦
大腦唔正常嘅人做得法師
同睇上去孱弱嘅人可以好高血 主角唔接實佢又會死有咩關係

巴打可唔可以講多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞