[勇者救公主3]請選擇武器:

1001 回覆
196 Like 14 Dislike
到底係有光唔會打定係唔係打同一個人兩次都未知 唔好咁老定
我就咁睇嘅 隻骨一下扣50 只會打一下 你唔死就過到呢層 純粹係唔俾你完全唔練體格純技過
呢關係迫你要有一定嘅資格 同時扣你啲村民加番啲難度
/
你決定摸黑前進,雖心中的不安沒有離開過,但你相信這一次會跟束髮男一樣平安沒事。

你低著身子前進,一步一步移近樓梯。

愈來愈近。

聽到束髮男的歡呼,你判斷大約五步後就會到達。

四步。

三步……
/

至少係而段可以睇到 背後係未開嘅門 馬尾男理應最近具骨 就算冇光就醒 具骨理應先打馬尾男 先再打我哋

若果先打馬尾男的話 主角咁近應該先聽到阿六受重擊嘅悶哼 再受到攻擊

但阿六一直喺到歡呼 代表佢冇受到攻擊 反而係主角行近先受到攻擊 所以同一個人一定唔會受具骨兩次傷害
遠攻行先
但隻骨其實係唔係boss?可能只係boss嘅一部分?但我都係覺得打左隻boss佢好啲 起碼有勁素材整武器加上成層咁黑即係隻boss唔慣有光 主角玩火其實好有利 否則下一層隻boss玩水嘅 主角就收鳩皮
家陣有雞脾 食完傷可以食雞脾直接上第四層行兩步探風 再落返第三層殺王 用盡啲喺塔入面嘅時間
/嚓。火光乍現。

你緊張得縮起肩膀,閉上左眼,生怕有什麼事發生。

好像……什麼事也沒有。

原來束髮男是一個白臉無鬚的俊俏小生,身材跟自己不相上下,看起來弱不禁風。另一方,是派荻無誤。

為什麼我有點違和的感覺……/

今次著光見派荻無違和嘅感覺,究竟佢係唔係假嘅派荻
可能因為佢已經過左具骨?
過咗就唔打得 ? 有力打人冇力轉身?

若果係咁 點解提示係五一得以存活 而唔係有光得以存活?
可能我諗太多 見到個男仔叫阿六
唔知點解五十一我會諗到5+1=6
不過睇樓主咁鋪墊又真係唔似阿六有咩重要咁
你都有道理 但一陣上到第四層出唔返泥/冇啦啦閂左門入唔返第三層就玩撚完 唔上唔落咁
其實可能就係呢位清咁講 點都要比佢打一下 所以先冇得原地復活 因為個陣時冇哂回復手段 過唔到50血
可能具骨只係其中一個機關呢/可能隻boss走唔出自己個層
一樣有可能係
多過 50血就唔會攻擊 因為束髮男食完雞脾多過 50血 所以冇受攻擊

而唔係唔會受 2次攻擊
一下50血
去到第三層底重搞咩機關 跟住就係第四層啦喎

隻boss唔使走出自己個層 主角靠阿六啲聲推斷距離=阿六冇郁過 即係阿六一直係副骨背後

副骨背後就唔係自己個層 感覺有啲怪 咁係咪每層都可以靠rush上去
咁點解阿六第一次聽到呼嚕聲會俾骨打?
因為同主角一樣 唔滿血又沖上去
但派荻唔係暗示過正常人都會補充好晒先上去嘅咩

加上地下一堆屍體 全部都係冇補給好/唔夠51血?
可能守尾門呢 又可能係好似slenderman咁 你望唔到佢先識郁 我就覺得與其沖上去不如見到佢燒鳩佢一次先 反正而家知道 沖就一定比佢打50hp
同埋成層除左舊骨 知道嘅就係有個機關會打鳩人20血 所以好可能 呢層都係機關 根本冇一隻實體好撚好抽嘅王都唔奇
可能一般人唔似主角搬下石就加血
所以冇51血
成層可以確定右側冇怪 中間冇怪 中間盡頭有骨

會唔會咁啱隻王就係左側呀 所以其實好多嘢都暗示副骨係王

佢打一下五十血 唔知整醒咗係咪都係50 50咁打 但可以試下拉打佢
係呀 同埋乜都唔試就同生命值硬接好撚傻鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞