【暴雪英霸】HOTS 討論 #1 死灰復燃

242 回覆
15 Like 0 Dislike
差唔多一年前 電腦開始廢就無玩
好鍾意玩阿巴瑟慢慢放蟲推塔
家陣得閒會上下YOUTUBE睇下新英
屌你D地圖炮多到
阿巴瑟應該做晒倉管
1lv寄生可以補血
當sup玩都得
姐係打哂兩個堡=一波一車+三波兩車?
應該唔會
我估
有冇bw心得
估唔到仲會見到有人講呢隻game 好感動
BTW老手 亞服美服歐服全部有玩
最近呢一年玩國服 撚尻D大陸仔好開心 秒排咁濟
舊post見過你
可以一齊玩 我玩國服真係幾正
成班玻璃心開哂MIC互屌
BTW呢排玩Red dead無上一排了
vanness? 見你好耐冇on以為棄左
支那服我lag啊 而且轉黎轉去迫鳩我睇殘體
以前被老母迫返大陸打左一季 係唔錯 有unrank玩 人數幾好
無棄到 支那服家下唔lag啦應該?
BTW你想玩亞服我都可以陪你玩下嘅
雖然仲未知你邊位

改左個名NinjaSlayer#41133
afk亞服就係去左支服打鑽
而家玩? 可以陪你玩嘅
等我搵日test下支服先
正丫支服 信我
https://www.youtube.com/watch?v=XUviLH3ZwBA
Pro玩Gazlowe來了
重點係大局觀 幾時可以skip objective單機推塔 幾時join team 幾時睇小地圖敵人會捉你 幾時打camp soak xp
真正既毒撚專家係要好專家先玩得 troll與專家一線之差 唔同巫醫坦克之流

雖然條片Rich bb好似冇乜點出力 但其實佢6lv打camp時機準 對面分左個main dmg去守camp搞到mid輸團 solo lane又拎哂優勢
之後知對面5下搶obj又打多組camp推埋內堡 好勁啊 (隊友可以4v5都係重點 )
唔敢話咩心得,因為自己唔係咩高手
BW改版後我覺得比之前強,玩法變得要進取啲。
最基本就留意自己SM範圍,因為隊友唔會得閒留意。醒目啲/了解BW嘅隊友,會喺冇血時行近啲你,但多數都唔會理。所以要識點樣走位補到最多隊友。同埋而家痴住隊友可以食埋兵仔減Z技cd,得閒要食多啲。

天賦多數咁點:

Q技而家打中英雄會出多次SM,中得多補得多。所以最好能預判對方走位,不過我都唔叻 。由於BW唔硬,又行得慢,所以我通常都企得幾後,怕死。所以我lv4天賦點1,可以企遠啲丟q,打中嘅可補多下又可以減CD。

Z技我而家當係佢另一招R,所以加治癒量和加盾都會點。而家唔會隨便用,所以平時都要不停躝躝下咁跟住隊友。Z除咗救落單隊友,會戰危急嗰陣會用嚟當大補,之後接翡翠之風解圍(留意對方仲有冇斷法技,因為要唱0.5秒)。由於Z都要唱法,出嘅時機要睇準啲。回30%血再加盾,試過唔少次靠呢招救瀕死隊友再逆轉。

羊同翡翠之風都係好強嘅控場,所以R我多數揀翡翠之風多過閃補。

羊嗰方面,喺會戰初期我通常都會留意對方隻坦,睇下製唔製造到機會俾對友突入對方後排;中期,雙方啲血開始少,就留意下對方有邊隻仲係大大力,最威脅到我方,就控下佢減少壓力;後期,就梗睇下邊隻少血想走或者準備補血,羊咗佢等隊友收頭

大致上係咁,唔係高手都想請大家指教下,唔好屌咁大力
心控大nerf 唔再係指定技
Gen.G Rich

I think XP patch is failure. I cannot affirm with just PTR server’s experience. However, even with that short try, the entire game feels boring, and I don’t feel like I’m leading the game at all.

上午11:26 - 2018年12月4日
前路唔理想啊
我係暴雪就照上兩個禮拜
睇下有幾伏再改返
反正hgc 1月中先開始
上新賽季先黎搞呢啲野 仲唔畀人屌死
有冇手足今晚一齊打
Me ok
Your id?
暴雪:大不了重置積分
咩SER你地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞