【暴雪英霸】HOTS 討論 #1 死灰復燃

242 回覆
15 Like 0 Dislike
入setting可以揀prefer咩server
QP今個月改左啦 一定會有heal&tank
噴火兵好垃圾
屌 係個bunker R得OP左些少 明明之前已經nerf左幾次變低Tier英 依家又nerf埋個W減速 廢左好多
現在要channel 0.5秒先可以入bunker
隻game其實好出色
地圖機制,角色設計,技能多變
不過個操作冇lol 咁突出,好少個人outplay,通常都微細,subtle好多同大局為主
所以吸引唔到呢家d主流玩家
呢家隻新英就比較花巧
啱呀, qp 垃圾到嘔
隊友都話可以五排咁pick 英, 但無得針對地圖揀英真係on9到爆炸
任何game 要成功都要有大量休閒玩家support, 呢隻垃圾hots 休閒qp 搞到屎一樣, 唔怪得紅唔起
就算佢d 英, 地圖整得幾有心思都無用, 一人qp 垃圾matchmaking 破壞哂
我真心欣賞佢唔洗食兵, focus 英雄vs 英雄既對線, 又多團戰玩
但qp 太講運, 玩家可以控制既野太少, 變左系統想你贏就贏, 輸就輸
一d 都唔好玩
unranked 又無人玩, 幾次想排, 排左 15 分鐘都無起色
希望佢會搞好個qp 啦
仲有, 次次出新英, 90%都係op 到核爆, 迫人買新英, 完全破壞遊戲體驗
eg mephisto, malganis(唔識串), 以前genji, cassia, rag, fenix
數都數唔哂, cap 完水, 過幾個patch 先nerf
真係好令人討厭, 咁既食相
其實排隊問題你最近先出事
最好組好隊先開game

至於隻game嘅問題其實都好多
我斷斷續續玩咗幾年得出以下結論
英雄極度唔平衡
genji呢條op 狗真係人見人憎
最近出嘅墨菲斯托 一出個陣勁到癲
而家又削到變屎
專家英更加唔洗講 團戰垃圾嚟
咩加茲魯維 見親打定輸數

之後美術問題
啲人物模組唔夠lol整得咁細緻同靚仔
啲skin好多都唔靚 吸引唔到人買
好多英嘅人物體型比例都有問題
最明顯就係樓上提到嘅巫妖王 重有瓦里安都係
四肢極粗 但個人勁矮 無嚟霸氣
完全係失敗之中失敗 唔知點解暴雪可以過到骨
作為war3經典人物竟然整得如此樣衰
真係會嚇壞唔少入門嘅玩家

重有隻game 係超級著重團戰
你係無得單人carry
因為全隊共享經驗 又無得靠裝拉開差距
只要你有一個隊友troll 尻你
你係已經可以放棄
有時遇著垃圾隊友真係會想刪game

隻game搞成咁係有佢原因 只可以講暴雪呢間廠越嚟越唔識整遊戲 不如轉行整動畫算尻數啦
其實隻GAME真係還可以
但QM真係...可以輸足一日未嬴過
我又唔打RANK 亞服有時真係打到灰
QM 係50% win rate 無人避到
岩岩打2場又輸
掛機既掛機 腳本既腳本 真係嘔心到暈
好心佢就學下LOL有提早投降啦
surrender太toxic了
唔可以提早完GAME 又完唔到日任
要嬴3場 可以打足一日都嬴唔到一場 又冇FD玩隻GAME
巴打留個id 美服亞服都可以一齊玩
尋晚岩岩dl
尋晚dl

玩咁耐未打過RANK 做完日任就OFF 有心情時又再玩下
MAIN SUP
冇接觸過暴雪嘅game
想休閒咁試下佢隻HOTS
但睇完巴打啲留言係咪應該棄
唔係 多人玩無太大問題
咩服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞