多謝大家

1001 回覆
71 Like 161 Dislike

上年見過排到癲 係沙田喜茶果隻排法
巴打把口浪過油
恭子近排參與度高左好多
佢要心情好先會咁
Btw想問下讀完語言學校 之後唔讀大學同專門係咪好難搵到嘢做 想留係日本生活
正常-係
你有無大學畢業?
有就可以做外資工,大學畢業可以有資格攞工作簽
無就讀專門/大學啦

一係去姦田或捉魚
冇大學 剩係夠錢讀語言 專門同大學都好貴 又唔知讀唔讀到

自貼
錯post
Sorry andy哥
姦田或捉魚一定留到係度 學歷不限 而且聽聞好好搵
Btw姦字正字點打?

一係你係香港讀到n2 先比錢黎讀專門
老老實實你生性的話
屋企比到學費 你番足上限時數工 夠你食住(但好辛苦)
夜晚睇會嚇親
咩黎架btw?
無,我專門研究啲日本無人識地下idol
呢個係一隊玩rockbilly/psychobilly嘅idol
夠晒cult
你會飛黎日本睇?我之前有睇d節目話佢地窮到仆街 講到芽菜撈飯咁 好似大量得14,15,16歲
會架
我諗唔係隊隊都係咁嘅
雖然地下界入面大把立雜野,呃錢經理人低齡偶像idol同飯搞咩都有
不過我睇個啲好多都係細到無運營,應該唔會咁?
話唔紅果d出場費得1000日圓 一隊
仲要係街拉客派傳單 真係要好有決心先做到
派傳單經常有
出場費唔係定額
睇地下(一場有幾隊)入場個陣佢會問你睇邊隊
之後佢就跟個個表按比例比錢

不過主要賺錢途徑都係賣merch同影チェキ
一張最少1000yen,有啲1500/2000
一晚有十個影都最少10000yen
咁可能個節目都有小小作大左既成份既
咁1千洋一張既話都幾平
Btw我唔駛錢 再倒貼一罐咖啡
應該自己俾學費啦 做咗幾年嘢叫係儲左少少錢
同埋已經26 香港學完我驚太遲
語言學校一年係咪多數7萬8萬港幣左右 一個月洗費大約幾多 我有朋友係日本住 住宿應該可以唔洗錢
Btw耕
我帶チェキ機幫你影
一隊唔紅再多人咪會窮
成本大又無收入
1000算好低(雖然有500
公價我諗係2000而家
咁又唔會 學生無限歲數
我都係26中段先過黎 而家28中段
係咁上下價錢 不過唔建議同人一齊住。
相處好同住難
其中一個有拍拖果時就麻鬼煩

如果大阪的話 平屋月租3萬5左右都有
洗費你唔食煙就1-1500一日 不過可以壓到好低
如果自己煮 食特價便當的話
電話月費2000 保險2000咁

速成點打 唔識打
恭子比3個香港人係大阪認過
我 0
就1萬啦啵
諗住點慶祝
開左個問題收集箱呀 係yt社群到 拍個q&a咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞