基實支持今次基因改造B班人,係咪全部都係文科仔/商科仔 ?

51 回覆
39 Like 18 Dislike
有讀過biology有少少關於基礎基因知識的人
都知道成件事好危險影響好深遠
其實
我想個地球快d收皮又話你知
根本唔使讀過bio 正常有邏輯都估到呢啲技術最後會有咩後果
係 樓主可否補充多啲
有biology知識的人應該明白,唔洗寫出嚟啦
鳩up:我覺得唔少國家都有研究甚至實驗都有,但至少唔會公開講 荒死人唔知係到認叻
做乜鳩 你有講過野?
Black mirror
我係文科仔,第一時間諗到I'm Legend,仲要係毫無道德操守同人道精神嘅反人類國家支那研究出嚟,睇嚟支那毀滅世界不是夢
基實反對今次基因改造B班人,係咪全部都讀理科?
有讀過History都知新發明對人類有幾深遠影響
咁你覺得係到做實驗個班科學家有無讀過biology
如果呢種技術用係維尼家族,世襲制+超級人類 點跟
強國小學生領導係咁嫁啦

搵係外國既華人做間謎仲大大聲話千人計劃

抄人知識產權再整個 2025 中國製造

搞到侵侵加關稅
有history知識的人應該明白,唔洗寫出嚟啦
人係會扑嘢會繁殖
未完全成長或者未去到某個階段你都唔會知道經改造出嚟嘅人有冇問題

假如改做到一條撚樣好靚仔,表面好健康又好有抵抗力,大把女埋去俾佢扑,大量繁殖

點知最後發現因為佢抵抗力太好,你就成為超級病毒帶菌者,對佢本人係冇傷害,但係就會殺死所有同佢接觸嘅人

最後發展落去只會得返佢一族人,咁係咪好事呢?
應該係文科人
Bio都係文科姐
當年發現新大陸都搞到死左99%印弟安人
但而家個世界就係由美國控制
所有新發現都會有好有壞
時間先會證明到向邊個方向發展
自己check下世界所有發明喺剛剛發明果陣有無反對聲音
如果有反對聲音就bam, 咁依個世界人類就唔會有進步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞