[多圖] 聖誕亮燈黎講,香港真係冇得輸

245 回覆
849 Like 44 Dislike
有d水準既咪剩係得只有利東街,新城市同新都會,尖沙咀咁旺既旅遊熱點都比下去。樓上話咩人地國家果d落filter,就用日本黎講,見過日本燈飾既就知一d都冇誇大,其實你自己行尖沙咀一轉,靚唔靚自己心中有數。design呢樣野,唔係執下圖就會靚到上天既
香港個d燈飾仲停留係2-30年前設計
一副畫放上外牆
日韓簡簡單單已經好有氣氛
你睇日本睇左幾多個先講得出呢段野
你估日本冇唔靚既燈飾咩? 你揀啲靚去咋嘛
你post出嚟嗰啲都係post最靚架啦
咩叫有水準冇水準
我唔否認日本係靚 但你講到香港咁差 係因為你冇去過啲靚
1881夠係尖沙咀 你係咪冇女同你去睇靚燈飾呀
咁算啦 都可以可憐下你俾你威翻次
成班傻仔見到樓主啲求其影就一面倒
唔好掛住成日係屋企做毒撚 出下街啦
囍帖街好靚喎,夜晚仲會整埋飄假雪
外援兼縮水版
真係笑你on9怕你嬲。我求撚其拎張九州博多站燈飾已經完勝啦。拿,手機影不經任何修改冇filter。

1881都好攞出黎講 知唔知咩叫燈飾? 講緊led燈飾呀,拎幾舊擺設搵d光照住就係呀?
今年特別柒 條港豬澳唔知做乜柒

我求撚其搵張沙田都差唔多喎
尖東燈飾好似返左80年代咁 既然返唔到過去,去果到感受下80年代香港都好
囍帖街果度其實算靚,係啲相影得衰
而家啲節日全部變晒鼓吹消費,邊有氣氛可言呀
亮乜撚嘢燈呀仆街,聖誕燈飾就聖誕燈飾啦大陸仔
細細個果陣,聖誕燈飾係好多好靚架,香港人係會專登去睇,好似遊行咁多人
on9 香港就特登搵d hea影嘅相 其他地方就用tune過嘅相
其實氣氛同消費應該相輔相成
無氣氛啲人消費都少啲
唔係叫你睇張相靚唔靚,識睇一定睇設計同造型,你落去尖沙咀親眼睇夠靚啦掛?唔靚影低去返去tune到靚比一比
香港有特色好多
上面咪講左沙田新城市囉
我上面咪講左無可否認日本係靚囉
膠都廢事派俾你 一味係到講人地靚到上天
係你笑9香港柒先架
笑9完香港柒 又要話除左邊邊邊到靚
咁味咪即係你揀d柒既出黎笑囉
講左啦 日本柒嗰啲都冇你d遊客去啦
你睇我好 佢睇你好姐 一味係到屌屌屌香港唔靚嗰啲
雞蛋挑骨頭

哂氣
差左D咩呀
雪呀
都唔撚凍成廿度咩氣氛都無啦
想問你見到上面邊度有個柒字先?
你開個post咪就係諷刺香港囉
成個小學雞咁係到兜
樓主個龍門就黎識飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞