香港揸車真係好無樂趣

177 回覆
638 Like 25 Dislike
話你地係香港揸車預撚左
怨黎都多鳩餘
留名睇人入黎屌樓主識條春
係連登, 揸車樂趣在於:
1. 雖然塞車都係一齊塞, 但係你坐係自己架車望住d人坐巴士, 已經贏左
2. 雖然見你有車就上個d女通常都係雞, 但係雞都係女, 揸車溝女都易d
3. 雖然私家車/的士/uber都係車, 但係有d地方係唔揸車係去唔到
簡單d黎講即係唔洗同人逼
同你講樣好sad but true野啦
香港渣車有無樂趣係睇你架車有幾靚,我老闆係某集團老細,我係渣佢架Bentley mulsanne
佢同我講,香港渣車塞車唔緊要,愈塞愈好、唔係點show off架車(真實對白)
平時放底佢都要我附近不停兜
同過佢身邊幾個老闆飯聚既司機溝通,個個都係差不多
所以香港渣車樂趣係在於你架車有幾靚

利申老細屋企仲有2架RR ghost同phantom勿起底
放假番工唔洗同班傻尻迫地鐵都夠
揸架錢七都享受過坐巴士地鐵啦
又唔洗同人逼 揸去邊都得 又多個私人空間
人地外國交通唔方便就話搵架車代步
香港有狗鐵 基本上唔壞車2粒鐘邊到都去到
仲要養車咁貴 又爭位泊
淨係租車條數都夠飛的啦
香港揸車純粹係出夜街方便
入去d公屋果d商場門口停車
落車食枝煙 扮等人
大把村民望
依家有講無錢咩 屌你老母
Dc9 紅van 呢d 自私仆街先攪到個個司機都咁燥
成日呠呠呠,行得慢少少想搵下路又呠,收慢d讓巴士cut入黎又呠,收慢d比老人家/輪椅過馬路先又呠,燈位起步慢左0.1秒又呠

自己又100%唔會讓人,真係屌佢地老母
日本大城市d泊車仲貴過香港呀
不過人地位多就真
我已經對 DC9 啲呠完全無道
呢啲先係享受
香港本身條件就係對揸車撚唔友善
係度怨改變唔到嘅野不如改變下心態去搵當中嘅樂趣
有錢做咩都方便喇

40000真係夠我去日本玩5-6次
有養車fd問我點解咁有錢差唔多個個月飛一次
我心諗你養架車仲貴過我個個月去一轉
唔係地方細 係人太多
公眾假期冇位泊車 戇鳩鳩 係到兜
紅日係屋企屌女啦
仲同你班豬逼街排隊食飯?
兩個轆點睇
無樂趣咪有無樂趣揸法

咪聽下收音機,時事同音樂情人鄭子誠
揸咗十幾年車,兩年前劏咗,完全唔覺得唔方便,感覺仲好過以前,唔洗為免費泊車亂買嘢,因為慳咗養車嘅錢,更舍得搭的士
都要睇情況俾唔俾你cut啦
排隊入停車場臨入門口俾人打尖cut
燈位前先知揀錯路硬cut
揮哂手打哂燈又點,唔俾位佢係道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞