電腦白痴 求打機list 6千內 包砌

74 回覆
0 Like 2 Dislike

有,裝左落KLEVV URBANE U610 240GB SSD

1080p?

話左1060唔得架啦
佢建議都寫970啦,拎張6字頭根本唔得

1060勁過970架

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-970-vs-GeForce-GTX-1060
R9 280x 可以玩到幾多 準備砌新機唔係好想換顯卡

顯你老母卡
Terminalhk 屌唔屌得過
屌 入到城多人點都LAG架啦

1080p?

話左1060唔得架啦

1060勁過970架

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-970-vs-GeForce-GTX-1060

如果你計綜合,啲乜柒watt performance,computing等等會係勁過,但一計graphic,6系唔會勁得過7系,定你連個6字7字同8字代表咩都唔知

話左1060唔得架啦

1060勁過970架

如果你計綜合,啲乜柒watt performance,computing等等會係勁過,但一計graphic,6系唔會勁得過7系,定你連個6字7字同8字代表咩都唔知

呢兩張差得幾多 咪幾fps 3-5 加上970都冇咩地方有

1080p?

話左1060唔得架啦

1060勁過970架

大師,精彩

1080p?

話左1060唔得架啦

1060勁過970架

大師,精彩

話左1060唔得架啦

1060勁過970架

哇屌有博士快拜

1080p?

話左1060唔得架啦

1060勁過970架

大師,精彩

690一定最勁
與 GeForce GTX 970 相比,GeForce GTX 1060 在 1920 x 1080 解析度領先約 10%,2560 x 1440 差距拉開至 12~15% 幅度。結果顯示 GeForce GTX 1060 性能在 GeForce GTX 970 之上,而與 GeForce GTX 980 相較時,Time Spy 微幅領先,既有測試模式則是緊追在後。

Heaven Benchmark 與 Valley Benchmark 測試結果顯示,GeForce GTX 1060 相較於 GeForce GTX 960 擁有巨幅成長,除了 Valley Benchmark 中低品質 1920 x 1080 模式只提升 49%,其餘高達 80% 以上。與 GeForce GTX 970 相較亦快上 12~22% 幅度,因此得以咬在 GeForce GTX 980 之後,甚至偶爾有勝出的可能。

以下測試再和 GeForce GTX 970 相較時,GeForce GTX 1060 依然擁有 11~14% 勝差,與 GeForce GTX 980 之間是旗鼓相當。Rise of the Tomb Raider 部分 GeForce GTX 1060 輕鬆勝出 GeForce GTX 960 有 65~93% 不等幅度,對上 GeForce GTX 970 在高品質設定勝差是較少的 6~8%,非常高品質能拉開至 17~21% 之間。其中或許是基於架構差異,GeForce GTX 1060 於 1920 x 1080 非常高品質設定,還領先 GeForce GTX 980 約 12%。

超頻的話.會見到公版980ti車尾燈

要求高既大作的話.差距會更高

3.5GB VRAM既970基本上以2016年黎講.已經完全唔夠用

6GB VRAM 1060 基本上係完勝
post埋另一個俄佬既網站

將2016佢test既
Far Cry Primal тест GPU 2016
The Division тест GPU 2016
Hitman тест GPU 2016
Rise of the Tomb Raider тест GPU 2016
Homefront The Revolution тест GPU 2016
Mirror's Edge Catalyst тест GPU 2016
Total War: Warhammer тест GPU 2016
DOOM тест GPU 2016
Deus Ex: Mankind Divided тест GPU 2016
Quantum Break тест GPU 2016
Mafia III тест GPU 2016
Battlefield 1 тест GPU 2016
Titanfall 2 тест GPU 2016
Call of Duty: Infinite Warfare тест GPU 2016
Dishonored 2 тест GPU 2016
Watch Dogs 2 тест GPU 2016

基本上好多game都食6GB以上VRAM

借問聲我張GTX 1070 去唔去到 1080 車尾燈?
如果未去到,咁要超幾多至去到?

正路係可以見到公版1080車尾燈.甚至同公版1080差唔多性能

你先用afterburner.將power limit / temp limit拉到最高.

core voltage都拉到最高

之後將core clock大約加80-100先試試

因為你個張係micron vram.冇最初1070 samsung vram個時咁好超

你加到大約100 core clock.之後再慢試試加memory clock 加幾百咁

每次設定完.用furmark 試跑十幾分鐘或通過 3d mark firestrike ultra

通過左就OK.慢慢升上去

正路係可以見到公版1080車尾燈.甚至同公版1080差唔多性能

你先用afterburner.將power limit / temp limit拉到最高.

core voltage都拉到最高

之後將core clock大約加80-100先試試

因為你個張係micron vram.冇最初1070 samsung vram個時咁好超

你加到大約100 core clock.之後再慢試試加memory clock 加幾百咁

每次設定完.用furmark 試跑十幾分鐘或通過 3d mark firestrike ultra

通過左就OK.慢慢升上去

我果張連80 core clock 都過唔到furmark,行咗陣就crash咗

暫時只可以加到55 core clock 同 50 memory clock

話左1060唔得架啦

1060勁過970架

唔好意思,失禮哂

1080p?

話左1060唔得架啦

1060勁過970架

照你咁講 十年前既8800gt都屌打而家張gtx1070

新手勿屌

首先最新第七代cpu配上一代h110底板做乜?明明intel 第七代cpu推出同時出埋最新一代底板配合新u...
另外1060一買就買夠6g ,買3g一定唔夠用

底板真係咁大影響咩
我以為同socket擺都就ok

新手勿屌

首先最新第七代cpu配上一代h110底板做乜?明明intel 第七代cpu推出同時出埋最新一代底板配合新u...
另外1060一買就買夠6g ,買3g一定唔夠用

底板真係咁大影響咩
我以為同socket擺都就ok

h110咪h110囉 開唔到機咩

i5 低頻ram 唔行sli 唔洗多擴充性 唔通出z270咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞