鏞記$100燒鵝麵被指「切頭切尾」拼出來 前DJ:請尊重下自己的老字號

392 回覆
681 Like 7 Dislike
其實未分家前都買過隻燒鵝,發覺普通不過。之後睇某食評話唔係大粒佬係會俾差少少過你食。
分家之後買過甘牌燒鵝,質素好左,明顯食得出有分別。之後就keep住有外賣。不過要同大陸人迫
一舊水返強國食可以食到至少半隻,仲要係果木柴火燒出黎。
灣仔果間係原師傅開㗎
支那真係新鮮鵝燒,香港冰鮮運落黎點都冇得比
甘牌燒鵝。

啲人真係好甘心去排架。

任何時間都有蝗排梗隊。

專登俾唔同部位你,等你試晒唔同部位

咁唔係着數咗咩?
呢間野,狗都唔撚食
俾D垃圾人種支那狗食就啱
明明支那自己用柴燒仲撚好食
記得早幾年,有晚返到屋企見姐夫上咗嚟食飯,阿媽拎左盒燒鵝出嚟話係姐夫買上嚟嘅,跟手就開飯,食咗幾舊燒鵝覺得唔多好食,皮又唔脆肉又霉霉地連鵝背位都冇乜味,不過知係姐夫買上嚟所以都冇出聲照食....跟手食完飯,姐夫先講隻鵝原來係鏞記買!一心諗住佢係附近買上嚟,真心冇諗過原來鏞記都咁難食
呢間野,真正食過好野識食既支那人食完一次唔會有第二次。
唔係好明有咩問題

利申:對食完全無要求
你都講左個問題出黎啦 咪就係無要求
燒味刀法黎
鏞記不嬲都店大欺客

唔係熟客walk-in 入去真係食屎

仲有班所謂熟客搞埋d 咩熟客團劏鳩自己人

搵老細成哥出黎露下面拍下膊頭就以為有私伙正野食

而家個無撚用既細佬揸旗更加變本加厲

幫襯呢d 咁既所謂名店即係等於支持佢地維持呢種垃圾傳統

食大家樂食麥當勞都好,起碼唔係俾人當狗咁撚
垃圾級
大陸燒鵝好撚好味,呢啲垃圾真係俾香港人食多
甘牌, 係OK既, 伙記見你係番緊工既會俾你插係遊客前面
中山個堆係唔錯既, 農家樂個堆
同九記一樣, 唔係熟客唔好去幫襯
補圖

價錢收足 陰肉偷到見骨 仲要砌隻鵝出來 總理屌得好
1舊以為依家好貴呀

家陣香港1舊都係食垃圾
Agree
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞