一人一個柒到當事人都忍唔住笑嘅經歷

744 回覆
368 Like 8 Dislike
要入拉把就要拍卡先入到既,但係部機個detect就麻麻,好多時都要拎張卡出黎
咁讀U果陣,Exam period係拉把溫書
溫溫下有條肥閪疑似考試炒左嬲爆爆衝入拉把
點知佢又冇拎張卡出黎以為隔住個銀包拍到,之後一樣撞落去個閘機
咁岩條友都算高既,一野撞落條撚果度叫左出黎
之後半個場D檯班人都笑到痴撚曬線,紅都面曬
坐我對面果PAIR情侶笑撚左半個鐘
第一次係拉把溫書係大家笑到出曬聲都冇人屌

圖書館就圖書館啦
朋友姓曾,book左食韓燒
一入去職員問book左位?幾位?咩名?
朋友:六位姓曾
突然另一個朋友合實兩手大叫:六位聖僧

聽人講:中學有同學去上海世博交流
有外國人與其溝通
問曰:Where do you from?
同學答:six
另一同學一路拉佢走一路答hong kong
佢當時讀中六 以為人地問佢讀咩form

同一個同學
會考history補課
Miss 問左個問題
佢答:Bossini
條問題答案係Bosnia

然後miss再答佢:U2000好唔好?
兩個鬥柒

U2000

呢個堅好笑

依個正
成年冇上過tutorial, 味見過同學/tutor. 但有次要交coursework先返學,味夠鐘一早就入到房見到個後生仔玩緊電腦 之後問左句"Hi 你都係呢個course?"

..........."係呀我tutor㴝,你份coursework比我得架啦"
成年冇上過tutorial, 味見過同學/tutor. 但有次要交coursework先返學,味夠鐘一早就入到房見到個後生仔玩緊電腦 之後問左句"Hi 你都係呢個course?"

..........."係呀我tutor㴝,你份coursework比我得架啦"

走堂走到字都唔識
屌有次去東京柒到痺
話說玩完一日好眼瞓咁搭地鐵
落車個陣有堆人係前面逼住
講左句「二沙二麻些」
我落車先知 老公笑左好耐
聖誕聯歡抽中左大獎,沖上台行樓梯時係全校面前仆親。
利申:head perfect

紅字為笑點

巴打好真心
有次同個朋友食完m記餐
想食雪糕,咁我咪行出去買

我:唔該兩個double新地
職員:雪糕機壞咗
我:咁要麥旋風啦
職員:吓 雪糕機壞咗呀
我:咁啊,我返去問下朋友先

我到最尾先load到係無雪糕
係外國搭飛機
行緊入飛機個陣門口有個空姐
我轉身同個fd講嘩呢個空姐好靚好正
講完個空姐即刻問我先生唔好太興奮住知唔知自己坐邊
果下我自己都忍唔住笑左出黎
比同行既fd笑左半年
冇諗過外國航空公司有香港空姐

咩國家

荷蘭
勿相認

咁佢個樣係華人樣?
咁咪好特別?
中學有個同學上堂渣實個M記茄汁包,叫人督穿,問到我我就用原子筆一野督落去,D茄汁必晒出黎,不過奇蹟地無射中我,大部分射晒落條友件shirt到,條友走去揾訓導,最後得我一個因為上堂玩茄汁食左個缺點

味你老母
私補 將dice串左做dick 我同個老師都忍笑到係到震

Line

手残sorry

你似腦殘多過手殘

打錯字又要俾人屌

係Lane
拎咗紮乾花返公司諗住晏啲食飯送比人
同事見到就話:「幾靚喎 呢隻咁得意咁似棉花嘅 係咩花?(篤一篤)」

我:「...棉花

咩國家

荷蘭
勿相認

咁佢個樣係華人樣?
咁咪好特別?

華人樣
我以為係混血果d外國人
程機就真係特別
撞岩佢負責ser我坐個排
佢每次行過黎都勁尷尬
問佢攞餐攞水都唔知講中文定英文好
我仲要坐走廊位近住個galley
總之就成程機都勁老尷
不過好想見多佢一次
佢個條馬尾真係

如果你係當日果位空姐又見到呢個post
好想同你講多次你真係好靚
起學校搭lift,有4個好正嘅女入左黎,我同班fd你眼望我眼,出左lift轉個靚彎之後,即刻成班大大聲話4條女好撚高質點點點,點知果4條女起我地後面 我地即刻柒到跑走左
有次好早去左練波,跟住練完波啲衫無袋裝,要用手拎,點知係學校操場跌左條底褲,行左一陣先發現唔見左條底褲,既刻去番操場拎,全場人望實我

笑到瀨
之前係台灣睇完演唱會
就走左去搭巴士
見到有個人用演唱會張卡拍落去悠遊卡個感應器到
拍左幾下先發現
差啲忍唔到笑

蘇打綠?

嗰日搭6號巴士同個女學生一齊上車 架車好迫 個女學生企正喺上車嗰度 一開門 個女學生俾道門夾住咗個頭 個女學生伸左個頭出黎係咁笑 我笑到震晒 佢班frd笑到成個下層都聽到 然後我忍唔住上咗上層 點知落車同佢同一個站 落車見到佢都忍唔到笑
勿相認

點夾住個頭啊
上個course最後一堂時, 個堂會派take home exam
所以好多人都會上最後個堂

點知一派完, 有個女仔突然係prof面前起身走人,
咁個prof緊係會問佢做咩事走
個女仔 Prof

: 唔好意思..我原來由開sem到而家一直上錯course..睇到course code 先知唔對路
: 下, 你上到最後一堂先知呀?咁你d功課點
: 無呀我一路交左呢班既功課..

之後個女仔就急急腳走左, 我地成班同個prof笑到痴左線

痴線
同條女分咗手無耐喺街撞到佢同新仔一齊
我即時攞個電話出嚟扮睇佢唔到
經過我身邊後,佢條新仔話:

點解佢倒轉個電話嚟講嘅?

嗰次去台灣我地包左架車返酒店
咁司機幫我地搬緊行李上車嗰陣我地就上車先
咁我個fd就好自然咁上左車頭左邊嗰個位仲閂埋門
我見到已經笑到仆街因為台灣係左軚既
我仲問左佢一句你做咩啊 但係佢依然唔知發生咩事
直至司機見到用普通話問佢:你駕車嗎 佢先知
最後柒住咁上返右邊個位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞