[回帶][慎入]墨西哥毒梟呢條片真係痴撚線

292 回覆
244 Like 95 Dislike
頭兩個國家其實仲好d, 因為倒退都係被動式
你google下佢地70年代同西方國家無分別
只係俾老美爭石油炸到佢地倒退先產生極端組織,isis d 武器仲要係老美留響伊拉克俾isis 任攞 ,再者伊斯蘭同基督教成千年前已經係水溝油,所以搞成今日咁又唔可以怪哂佢地

尾兩個國家係天生窮,俾前殖民國家壓
榨乾,搞埋獨立已經立立亂,之後又傾共產
最衰係森林天生出產可卡葉(可卡因原材料) 先變毒品大國
如果墨西哥 哥倫比亞 真係由共產黨 高壓統治
反而毒販無可能生存到

但代價是兩個國家封閉大退倒
所以先講傾共產,因為共產響當地唔係獨大

利申睇完narcos再睇其實資訊

例如哥倫比亞FRAC係當地傾共武裝份子,要資金唯有販毒同綁架
ISIS衰在無資源同先天地理問題
一開始d武器免費響美/英軍響伊拉克漏既基地任攞

之後再用武器霸油田賣石油/霸小城鎮逼良為娼再收高稅黎cap水

但油田會抽乾,高壓收稅會民反,加上沙漠地帶無資源/難隱身。 易俾美軍揾到再用導彈鳩炸黎收服,你睇下d城有邊忽完整

毒梟資源平靚正,當地森林開田採葉起個帳篷加工加化學物,雞煲成本出cocaine但賣出黎每gram貴過金,就當你中間拆上拆同交片數俾警方,再有3成貪俾正義警方扣起你都仲有暴利 , 夠佢地買武器收買唔同人馬,最正無ICAC防貪點收買都得

好喇終於有正義撚軍隊黎燒田拆場,咪一個屈尾十走入去再入d既森林砍掉重練,d暴利扣番d雞煲成本做資金開多十個lab同田都仲得 ,回本再狂cap水基本上係時間問題 . 就算正面開拖最多打城巷戰同gorilla tactics,當地政府會唔會學老美不分敵我同平民炸撚左成個居住區 ,毒梟掉轉咩都做得出點夠打
ISIS 係衰在得罪太多 大國
被美軍, 英軍, 俄軍 圍攻三年, 想唔死都難

試下美軍, 英軍, 俄軍圍攻 墨西哥毒販, 睇下毒販頂唔頂到一年
ISIS又抵撚死既
但始終地理同戰爭scale有差別
但肯定既係毒梟同ISIS都係變鳩態
同早幾年isis一樣
我一路睇,一路食緊叉燒包,又食得落喎
屌 load唔到個網 想睇
利申: bestgore愛好者
好恐怖
依家呢類影片越嚟越高清
真係頂唔順
有冇人可以畫出黎

以前睇過覺得好撚噁心
多謝你🤢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞