呂麗瑤欠教練一個道歉

199 回覆
1978 Like 54 Dislike
一比人metoo,上咗新聞,
社會上就有蠢人包括女權份子當佢地有罪,
就算最後證明無罪,
仍然大把人用有色眼光睇佢地,
被告清譽從此會冇曬,等於被人格謀殺,
外國例子有Kavanaugh,香港有黃教練
睇到樓樓上睇到好sad,我唔能夠表達教練係咪100%好人,因為我唔識佢,但當佢其他既學生都出黎支持佢,已經證明佢唔係一個壞人。至少臭雞出文個時,身邊除左推左膠女權出聲,所謂既受害者都只有佢一個,咁已經係好好既證明。

教練做到70幾,教出學生無師傅,對教練先係係最大既傷害,而且對一個老人家黎講太過份了
慘係邊?
嘩屌佢咁都打得出黎 人無恥真係無敵
完全無follow 過件事
想知道點解大家覺得係個運動員屈教練嘅?
其實會唔會有可能佢真係講緊真話,比人非禮過?
有可能你老母做過雞
問下啫⋯⋯
你睇下個法官點講先啦
培正中學更加要啦
人講就信 未審已經當人係性罪犯
根本對男人有偏見
被metoo嘅無辜人士就係咁慘,
黃教練70幾歲人,一生清白,
對社會同運動界都有貢獻,
一被metoo,無罪又點,
睇下fb都知,大把人依然無根據下,
咬定佢有非禮人

美國版黃教練 Kavanaugh,
本身就係一名法官,
冇可能可以有任何犯罪紀錄,
品格更必須已被認定係良好,
但一被metoo,雖然最後無罪,
但民調結果顯示,
唔信佢嘅人仍然超出5成,
佢嘅清譽從此挽回唔倒,

呢啲被metoo嘅人都有幾個共通點,
都係經審判後,
法官認為原告證供唔可信,前後不一,

都係最終無罪但社會上好多人仍然認為佢有罪,
從此失去聲譽,

而女事主,即係原告人,
都係由頭到尾被傳媒擁護,

metoo就係一個咁樣令文明倒退嘅殺人運動,
一群野蠻人走去伸張正義

所以同樣作為女性,其實都好睇唔起口講metoo,但身體就做緊一樣性質既女人。
人格傷害係最慘,唔係話仲十萬件好事會補救得到,係人心目中形象差左,好難改得到
如果係女人, 就應該其出黎屌柒呢 D 抽水怪.
講真呢 D 告唔入只會令大眾更家唔相信女人.
所謂 Believe the survivor 只不過係自瀆, 沉默既大多數有晒答案.

條靚妹最大問題係上又死唔上又死. 家下上告左但係竟然被揭發咁多言行不對同其他女學生支持條廢老.

唔上, 如果廢老真係有做過唔爆出黎就等如放任其他人被呢個廢老侵犯.

由一開始就唔應該公開件事, 要報案等警察查同夠料上庭再審. 法庭亦都應該保護控辯雙方既身份. 因為未有定案唔能夠話答辯人有罪. 重有就係禁制傳媒透露雙方身份. 媒體同大眾審訊係非常極端同非理性.

Hater gonna hate, 信唔信都一樣有野講.
呢類案好難脫罪,告得就9成以上入罪。要個當時人D證供好唔可信,令到法官覺得佢有心老屈,先至會判無罪。
香港男人只要比人報警, 就算告唔入都係名譽掃地
培正中學正垃圾
垃撚圾 未審先判 公義何在
WTF

睇哂所有留言 就知班香港臭雞有幾賤
成班響度圍攻一個阿伯 希望你地男朋友老婆阿爸有朝一日都會被#metoo
條臭雞fb都唔見埋
想當冇事發生?
到時又屈 d 人網上 hey 0
已經有
女性依個性別真係萬能
攻守兼備
WTF

睇哂所有留言 就知班香港臭雞有幾賤
成班響度圍攻一個阿伯 希望你地男朋友老公阿爸有朝一日都會被#metoo
廢老真係可憐
好彩佢老
後生啲既 一生人乜撚都無曬
最撚陰功係無做過 都會俾人話強姦犯
屋企人真係要好好支持佢
push
我comment唔到啦 block鳩咗我定唔知private
條呂妖要長攻 追擊佢
有冇巴接力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞