腰骨直左可以點搞?

75 回覆
5 Like 0 Dislike
Depends on trust 不過95% ge physio都認真ge 我之前MSK ge educator 有心到我覺得我係病人都會好開心
True 同埋始終喺英國做完幾個placement都叫適應咗英國個工作模式 返香港做又要比時間重新適應
準備好返香港一日見60個講普通話嘅patient未
NB: 我之前一日見15個已經想死 其中有一半淨係識講Hindu/Punjabi 真心痴線
有咩徵狀?最近尾龍骨都好痛
Cls 我啲普通話差到全部都係廣東話高音少少 返香港做應該會比班人投訴死
仲要main pt係喺英國做既時候你係真係會feel到啲pt 真心appreciate你對佢地做咗既野 相反喺香港隨時被人challenge返轉頭就
仆街真心唔想返香港 之前有一班HA ge人Li我哋大學同我地講叫我地俾心機D讀書返去一定有嘢做 嗰陣時仲心諗 屌你咁着數特登黎同我地講 依家知道佢哋嘅陰謀
屌之前有個阿婆rotator cuff tear我由開始做placement跟佢跟到我做完placement佢親手整咗個蛋糕俾我 仲有我想講英國啲醫生係真心會尊重physio/OT physio 講一句” although the patient is medically fit but he is still physically unwell so I suggest we can give him 2 more days “
醫生就會話好啦你決定啦
如果有BC就唔洗煩
我之前都有個talus# 既pt係由我week 1 跟到我完placement d/c佢嗰陣佢係咁不停咁多謝我仲同我講要加油相信我grad咗之後一定會係一個好好既physio 雖然英國鬼好多時都係只做下樣 不過我都已經好開心 同埋你講得啱 雖然啲醫生護士個個都知我地只係學生 但係佢哋都一定會考慮同埋尊重我哋既意見
Hk: fuck off who the hell are you you ain’t no doctor
喺香港人眼中醫生以外既全部都係狗
我同你啱啱相反,我條腰太過彎 睇左半年脊醫都好番九成,係有時係office坐得太衰先會唔舒服番。
我以前照過X光都話我條腰骨係一條直線咁直 所以企5個鐘以上條腰骨會痛到痴線 但後來返工要企 企得多條腰骨都無再痛 所以我估要多啲訓練背肌
屌我早排腰痛 係pat pat 上少少直頭摸到個盆骨
宜家搭巴士坐番直個人先冇咁痛 不過仲係摸到
小心骨盤上下錯位

ig 加 physioosteogram

之前照X光都話我好直,之前搬嘢已經會腰疼,跟住1年後高低膊頭 腳冇力,唔可以彎腰刷牙 洗碗 呢d 動作
都係唔好騎劫個post 有緣係NHS/HA再見啦
肋骨有冇一邊突出
最近發現左邊肋骨尾嗰幾節突啲
雙手舉高做伸懶腰動作嗰陣最明顯
上網search好似都關脊同坐姿事
留名求解
NHS肯請先算
坐office其實ObusForme高背護墊有無用
盆骨後傾搞到頸膊勁痛
有時扯到落隻食指到勁唔舒報
最重要都係坐得太多搞成咁,企返多啲先治本,你做咩糾正運動,但最後每日坐返八個鐘,係咩運動都幫你唔到,因為生活模式先係最傷害你身體
仇男毒閪
犯誹謗刑事罪行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞