腰骨直左可以點搞?

75 回覆
5 Like 0 Dislike
可以試下St John個運動急救專修課程
Hamstring tightness 搞到我自己LL alignment 好核突 PNF, self release ,massage咩都試過 我睇 khan and Brunker 都係教呢啲我prescribe俾人嘅都係類似啲咁嘅嘢 但自己就點樣都搞唔掂
之前聽supervisor講過mulligan traction SLR technique對hamstrings tightness都幾有幫助 不過我未做過所以唔知係咪真係work btw巴打都係讀緊PT?
SLR我去到~60 degree 就痛到仆街 好彩冇P&N / Numbness Slump test 我又係會痛到仆街
Yes ah final year as well
好彩唔關nerve事 如果唔係有排煩 救命final year都仲好似乜9都唔識咁 相反啲coursemate就個個都好似乜都輕鬆識哂咁 勁頹
正常 不過之前出MSK outpatient pair 中個鬼妹本身以為佢好勁點知同我差唔多
最憎搞lumbar spine
你uk?
我啲placement永遠都係成個department得我一個喺學生 所以都幾大壓力
所有關nerve事既我都好憎 不過對比neuro同cvr我覺得我啲msk已經叫最好
係呀
Neuro我resist過 TBi, MS, Parki......
咩trust
一個先好冇comparison 不過英國人chill ge office永遠成堆零食
London附近啦 費事自爆
我greater London
我上個placement個department每個星期五都會有人帶成個蛋糕返去
聽講London啲physio做野求其啲 真唔真
我之前比人屈帶cake最後去咗買M&S
M&S咪算好 我之前求其喺co-op屌咗個垃圾cake帶返去
M&S £6 Belgium chocolate 2 for 1
Grad咗之後有咩打算
冇BC NHS job vacancy話到明請local/European 先 番香港係高人工但我中意英國多D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞