[76人王朝再起] NBA 2018-19賽季討論區(23)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
Bg走左之後玩全民皆兵好屈
名已改
sor hi
牙豬打成點我都支持佢,至少佢唔似Simmons射波都唔敢 而家希望JB會比豬仔打後備啦
選擇性放新聞製造輿論既死人妖
Draymond green 工兵實力得左巨星的病
平時已經係度指手劃腳叫三粒球星走位
已經第幾次關鍵時刻上腦搞到輸波?
https://youtu.be/OuX9_2WICZY
259同廢鳩有拗撬
🐢都忍到7年
呢d小事
不嬲都有少少
我記得上季有一場輸波後
廢鳩親自打電話鬧25仔
龜仔常規時間會上腦
但關鍵時刻一定傳左比kd先,打唔掂先會自己上腦
而且衰左唔會仲番去bench串77
今年文件已經唔係GM
之前:
1. 組咗全聯盟頂級嘅starter (三巨頭 + JJ + Caron Butler/Luc/etc.),但無晒 cap 簽 bench (得河仔)
2. 搵番嚟啲工兵又唔掂(Big Baby, Wes Johnson, Jeff Green, Lance, etc)但第二度又打得起
3. Max 簽已跌 watt 嘅 Blake, 焗住要trade
4. 無食 luxury 都爆晒 cap,好球員都留唔住(bladsoe, JJ)
5. 無垃圾合同但亦都無 pick
6. Draft d rookie 無個得(咁多年 無個掂)
Ps. Cp3 1換7 都唔係文件搞出嚟

都唔可以話唔係差
巴打你都算好人
Trade Blake 係 Jerry West 決定
基本上 West 用咗一季時間就執哂 Doc 啲屎仲要執到隊波下年有 cap space 之餘又有競爭力
發覺上季呢度最受歡迎既教練lue好似俾人完全遺忘左
冇講過佢今年係gm

1. 冇問題
2. Gm職責就係招好球員,打唔打得起唔係gm責任
3. Al horford比grffin更差更老都要頂薪(好似係),griffin係門面好難唔比。絕對係一份正價值合同,結果都交易左兩個性價比高的球員番黎。
4. 三巨頭陣容爆cap好正常,無必要罵,冇cap放走人亦係非戰之罪。

最後提一次,多年來doc 用僅有的薪金吸引好多高質bench番黎,近十年除熱火外,呢方面真係冇人可以做到咁
TRADE CP3同MAX BLAKE係同一年, 前者計WEST功勞後者屌鳩DOC
CP3 都係 West 主意
送走 CP3 後都係 West 自己出黎解話
基本上佢係推翻哂 Doc 之前做嘅決定
湧崩潰嘅開端
我覺得似傷病問題>all
冇人年係主力0傷痛
BG 同CP3 永遠都傷一件.. 一係帶傷打
BG + CP3 = T-mac + yao 天生互克
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞