[工程撚]臨近新年,有種走投無路嘅感覺

33 回覆
0 Like 0 Dislike
好多都屌我唔識計數
第一單我睇得透,中伏係因為大判一開頭話還原,就報還原價,到收貨就要裝修咁,但因為我同二判fd用友情價做,加埋泥水佬多手尾先死
第二單就係自己開門口收平,加埋本身傾好判出去但條友縮沙,諗住自己落人搞但低估難度同收貨,又死

有時未必關拎價問題, 手工同速度,仲有唔洗翻手。 你個泥水佬真係炒得, 泥水好多垃圾扮師傅, 衰左又咪你判頭自己負責。

好小,我地成班一致咁吊

不過事實係樓主問題
唔夠料學人做騙頭
好多都屌我唔識計數
第一單我睇得透,中伏係因為大判一開頭話還原,就報還原價,到收貨就要裝修咁,但因為我同二判fd用友情價做,加埋泥水佬多手尾先死
第二單就係自己開門口收平,加埋本身傾好判出去但條友縮沙,諗住自己落人搞但低估難度同收貨,又死

有時未必關拎價問題, 手工同速度,仲有唔洗翻手。 你個泥水佬真係炒得, 泥水好多垃圾扮師傅, 衰左又咪你判頭自己負責。

好小,我地成班一致咁吊

不過事實係樓主問題
唔夠料學人做騙頭

我都認,裝修黎講真係唔夠料
但拆野同鋪頭還原我撈左幾年
所以最撚嬲係開頭講係還原,如果一早講要裝修咁收貨我實唔接
咁講啦,我覺得又唔完全淨係口價,只係樓主太有良心,比著其他,開頭還原,做做下要做撚埋裝修咪再報過報,大不當買次教訓,都好過一錯再錯
始終個上家同我好fd, 幫左我好多,睇在佢份上先死死地氣做埋
果度都有加佢三幾工,佢都係自己俾我
始終個上家同我好fd, 幫左我好多,睇在佢份上先死死地氣做埋
果度都有加佢三幾工,佢都係自己俾我

只能夠話你on9,幾fd嘅人都只係互相利用。你睇唔通呢點就無資格做老闆。

好小,我地成班一致咁吊

不過事實係樓主問題
唔夠料學人做騙頭

佢唔呃你點坤你入局?問心個句,做上家點會唔知Works order黎緊做咩。就算由淨拆還原去到話裝修,都唔會只係比一日時間你諗啦!一黎你自己衰心軟,二黎你太信你上家,三黎你太on9。你記住,工程界無所謂永遠敵人,亦無永遠朋友。所有嘢都係講利益,大家互相利用

好小,我地成班一致咁吊

不過事實係樓主問題
唔夠料學人做騙頭

佢唔呃你點坤你入局?問心個句,做上家點會唔知Works order黎緊做咩。就算由淨拆還原去到話裝修,都唔會只係比一日時間你諗啦!一黎你自己衰心軟,二黎你太信你上家,三黎你太on9。你記住,工程界無所謂永遠敵人,亦無永遠朋友。所有嘢都係講利益,大家互相利用

全中,多謝提點先
可能物以類聚,佢都好信佢d"老友", 而佢老友亦早排走左佬
咁咪玩死自己囉。依家洗撚濕個頭,洗撚埋個身吧啦。蝕係蝕,咪當豪比狗囉。

但之後唔好再中人計咁笨柒就ok,加油!呢行大把世界,係精神嘅!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞