頭先見到景林邨龜池

109 回覆
0 Like 0 Dislike
🐢🐢🐢
🐢🐢🐢

pish
啲呀伯唔係得閒餵下嘅咩?
我屋企有多魚糧 可以比人餵
但養唔到佢地
大家千祈唔好放啲龜落去呢啲池

細個啊媽話隻龜無人理
放走左屋企隻龜去寶福山個龜池
屌你老母一掉落去
啲龜鳩衝食撚左佢
好撚後悔

細個啊媽話隻龜無人理
屌你老母一掉落去
啲龜鳩衝食撚左佢
好撚後悔

細個啊媽話隻龜無人理
屌你老母一掉落去
啲龜鳩衝食撚左佢
好撚後悔

Walking dead

細個啊媽話隻龜無人理
屌你老母一掉落去
啲龜鳩衝食撚左佢
好撚後悔

Walking dead

有人擺龜
咁係咪 即係可以行過抱1隻走
會唔會比人話偷
有人擺龜
會唔會比人話偷

應該唔會
有人擺龜
會唔會比人話偷

應該唔會

都冇人要
有人擺龜
會唔會比人話偷

應該唔會

都冇人要

有冇搵過爬協 睇吓佢地收唔收到啲龜
有人擺龜
會唔會比人話偷

應該唔會

都冇人要

爬協好似得個名
佢地地方都唔係大
最多呼籲d人唔好扔龜落去或者叫人去救龜
連登力量仲大啦

利申養開守宮都覺得龜龜慘
d人成日買黎都係為左風水,又唔識養,覺得麻煩就棄養
我阿媽屋企都養左好撚大缸鸚鵡魚話係風水魚,淨係識得餵糧,溫度又唔keep,濾水又唔理,最緊要係定期換水都無人換,有條之前病左有頭洞搞到好撚樣衰,我救左幾個禮拜都未好,佢居然話去放生又話好多魚好多人餵,我火都黎埋話係咪即係送佢一程(佢宜家好返好多準備返原本缸)
d人成日話放生積福,搞你用腦諗下都知啦,做人唔好咁折墜啦
龜會冬眠㗎戇鳩
龜會冬眠㗎戇鳩

pish

今日又去左睇睇,有隻死左

其他生猛,但可能凍,有人餵野都唔食
pish
陰公

唔喺我呀
我諗緊用咩原因叫同事唔好放龜池呀

話等於送佢死

唉 我有話放龜池同棄養冇分別
跟住佢話好多龜㗎個度 日日都有人會tum嘢俾龜食
講到好好咁 佢話佢隻龜喺屋企冇人理好耐 長期浸住啲屎水都冇人換 我真喺替隻龜傷心
我講你唔陪下佢 撚下佢最少都提供個乾淨清潔嘅地方俾佢la 大佬 己所不欲 勿施於龜
不過我諗我都應該改變唔到佢 佢都做好哂打算
遲下都放生喺龜池

你個同事都On99
我答唔到你屋邨既處理手法,不過之前排睇新聞話公園既水池係會定期換水換水,不過亦會清走過多的龜。原因係太多龜排泄會令水質加劇變差,公園唔會每星期換,水質一差龜就會病,一病就一傳十十傳百,同伴亦會因為覺得受威脅而互相攻擊,一死就成池水臭,所以你應該打柒你個仆街同事
Btw,其實康文署管轄的公園水池大多數都唔係龜池,設計上佢地唔考慮養龜,大龜既排泄物都幾臭下,平時你見到既龜係棄養既

唔喺我呀
我諗緊用咩原因叫同事唔好放龜池呀

話等於送佢死

唉 我有話放龜池同棄養冇分別
跟住佢話好多龜㗎個度 日日都有人會tum嘢俾龜食
講到好好咁 佢話佢隻龜喺屋企冇人理好耐 長期浸住啲屎水都冇人換 我真喺替隻龜傷心
我講你唔陪下佢 撚下佢最少都提供個乾淨清潔嘅地方俾佢la 大佬 己所不欲 勿施於龜
不過我諗我都應該改變唔到佢 佢都做好哂打算
遲下都放生喺龜池

你個同事都On99
我答唔到你屋邨既處理手法,不過之前排睇新聞話公園既水池係會定期換水換水,不過亦會清走過多的龜。原因係太多龜排泄會令水質加劇變差,公園唔會每星期換,水質一差龜就會病,一病就一傳十十傳百,同伴亦會因為覺得受威脅而互相攻擊,一死就成池水臭,所以你應該打柒你個仆街同事
Btw,其實康文署管轄的公園水池大多數都唔係龜池,設計上佢地唔考慮養龜,大龜既排泄物都幾臭下,平時你見到既龜係棄養既

變態
有人擺龜
會唔會比人話偷

應該唔會

都冇人要

爬協好似得個名
佢地地方都唔係大
連登力量仲大啦

我有聯絡佢地,佢地話會搵人去睇下
不過我諗佢地都真係資源有限
宜家最新情況點
有人擺龜
會唔會比人話偷

應該唔會

都冇人要

爬協好似得個名
佢地地方都唔係大
連登力量仲大啦

我有聯絡佢地,佢地話會搵人去睇下
不過我諗佢地都真係資源有限
宜家最新情況點

星期六去過,走左一隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞