頭先見到景林邨龜池

109 回覆
0 Like 0 Dislike

唉 我有話放龜池同棄養冇分別
跟住佢話好多龜㗎個度 日日都有人會tum嘢俾龜食
講到好好咁 佢話佢隻龜喺屋企冇人理好耐 長期浸住啲屎水都冇人換 我真喺替隻龜傷心
我講你唔陪下佢 撚下佢最少都提供個乾淨清潔嘅地方俾佢la 大佬 己所不欲 勿施於龜
不過我諗我都應該改變唔到佢 佢都做好哂打算
遲下都放生喺龜池

不如你養算啦,講咩都無用佢根本都唔多理隻龜,諗住扔得心安理得姐

但我屋企有兩隻狗狗 唔知會唔會搞到隻龜
我已經問緊我啲朋友可唔可以要咗去

俾隻狗搞好過日曬雨淋又冇野食啦

水龜搵個大兜養擺高啲都無咁易出事,擺去啲所謂龜池真係等死…

我有個朋友要咗了 仲要本身有養開龜龜的 好開心

救得一隻得一隻
果度好似冇左龜好耐,幾時又有返

救得一隻得一隻

果度好似冇左龜好耐,幾時又有返

响細嗰面,唔係有橋個度
屌你老母個池水都唔多滴

救得一隻得一隻

屌你老母個池水都唔多滴

屌你老母個池水都唔多滴

仲話有人打理
屌你老母個池水都唔多滴

仲話有人打理

等變龜乾
pish
屌你老母個池水都唔多滴

仲話有人打理

等變龜乾

唉啲人真係正仆街,明知無水都重擺落去
屌你老母個池水都唔多滴

仲話有人打理

等變龜乾

唉啲人真係正仆街,明知無水都重擺落去

以前啲龜好似唔喺呢個池
買咩過去比龜食好?
買咩過去比龜食好?

Z糧
買咩過去比龜食好?

Z糧

乾龜糧ok
買咩過去比龜食好?

Z糧

乾龜糧ok

Z糧係乾糧黎架 你去有賣龜糧嘅地方 基本上你一講Z糧 佢地都知係咩

不過Z糧有3隻size
買咩過去比龜食好?

Z糧

乾龜糧ok

Z糧係乾糧黎架 你去有賣龜糧嘅地方 基本上你一講Z糧 佢地都知係咩

不過Z糧有3隻size

sor, 我隻龜平時食海鮮,冇買過乾糧

乾龜糧ok

不過Z糧有3隻size

我果啲全部食乾糧

不過Z糧有3隻size

啲全部食乾糧
推多啲俾有心嘅巴絲打睇到
龜龜新年快樂 祝今年唔洗再捱餓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞