講下你見過/ 聽過最快上位既人

71 回覆
0 Like 0 Dislike
A1上partner 9年
中7畢業入行,2年幾升到8間分店總店長
再做左1年左右覺得呢行冇前途轉行,
而家睇返好彩走得快,成個行業已近黃昏

咁你咪好醒
花瓶位
每年加25%人工
有埋宿舍喺市區
行內係要十年經驗先到manager
佢四年做到
M記 15歲team leader 女仔36d

屌你team leader比盡咪35定40$

童工

童工

有冇常識
琴日失業 今日做緊CEO

咩行業啊巴打
我店長
同我同年
唔明咁後生做店長為乜

酸撚到

有乜酸
我係佢就轉行

咩店店長 人工幾多
再上係咪副經
咁後生做店長冇得輸喎

係做野好勤力跑到數定點?

雜貨舖店長
冇得升,因為已經係主管
男仔做萬寧Shop assistant (汁貨),大概4年,依加做港澳區域總理,睇住佢一步步升上去
男仔做萬寧Shop assistant (汁貨),大概4年,依加做港澳區域經理,睇住佢一步步升上去
男仔做萬寧Shop assistant (汁貨),大概4年,依加做港澳區域總理,睇住佢一步步升上去

佢有咩古惑呢?

咩行業啊巴打

抵你升啦 咁醒目
做backup算唔算

佢有咩古惑呢?

可能人地係MT呢

童工

巴打一睇就知小康家庭唔知15歲番得m記
雖然我都未做過
聽過有條友97前後考督察, 撈左10年八年左右就揾夠退休, 而家生活富貴 .算唔算?
未夠三十歲已經係associate
好多人四十都上唔到

佢有咩古惑呢?

可能人地係MT呢

X2
我個friend , 89年
拔尖,讀完直入PhD, PhD完無post doc直入assistant Prof,而家做左兩年了
我個friend , 89年
拔尖,讀完直入PhD, PhD完無post doc直入assistant Prof,而家做左兩年了

幾耐冇見過依個username

m記都拎出嚟講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞