求救 隻bb貓火新入屋第一晚零晨係度亂叫

82 回覆
1 Like 1 Dislike
最新消息 我發現我係佢面前奇奇怪怪 佢會冇咁嘈

要好似哄細蚊仔咁

可能有人陪住無咁驚

我同佢隔左三尺 埋過三尺佢就吠我
係吠

岩岩做左set空中踩單車同老江湖一字馬
佢望望下合埋左眼
好似有啲料到
[quote][quote][quote][quote]

我喊左足足成個禮拜先停
其實諗真d
佢比我早走係幸福既事
我走先既話都唔知邊個可以同我一樣咁照顧、咁愛佢

以前我就最驚放低佢去醫院要麻醉
好驚麻醉完醒唔番
同埋佢勁驚醫院
試過驚到忍住幾日唔痾, 一番到屋企一次過痾左幾次

正常都驚醫院 唔係打針就開刀
點都要痛
比你講到我好想入去攬到大貓訓 唔鳩理佢

可能有人陪住無咁驚

係吠

佢望望下合埋左眼
好似有啲料到

晨早流流見到個癲既係度唔知做乜柒 合埋眼廢時彩你咋呱
我都係岩岩加貓
頭幾日真係要好忍心困住佢先
點嗌都唔好理,你唔好發岀任何聲音

可能有人陪住無咁驚

係吠

佢望望下合埋左眼
好似有啲料到

晨早流流見到個癲既係度唔知做乜柒 合埋眼廢時彩你咋呱

唔嘈就得啦
我既要求已經降到地球核心
我都係岩岩加貓

咁你果隻有冇喉嚨痛

要好似哄細蚊仔咁

咁人地真係細蚊仔黎

可能有人陪住無咁驚

係吠

佢望望下合埋左眼
好似有啲料到

呢位絲打幾鬼搞鬼
總之靜落黎就得啦
[quote][quote][quote][quote]

我喊左足足成個禮拜先停
其實諗真d
佢比我早走係幸福既事
我走先既話都唔知邊個可以同我一樣咁照顧、咁愛佢

以前我就最驚放低佢去醫院要麻醉
好驚麻醉完醒唔番
同埋佢勁驚醫院
試過驚到忍住幾日唔痾, 一番到屋企一次過痾左幾次

正常都驚醫院 唔係打針就開刀
點都要痛
比你講到我好想入去攬到大貓訓 唔鳩理佢

咁誇
人地bb 仔都好需要你錫架
大貓已經係大人,可以獨當一面架啦
我都係岩岩加貓

你地就好
咁多貓
更新 我岩岩播緊史上最好聽(youtube話)嘅大悲咒比佢聽
佢淨左兩分鐘 (恰著左)就繼續嗌
更新 我岩岩播緊史上最好聽(youtube話)嘅大悲咒比佢聽
佢靜左兩分鐘 (恰著左)就繼續嗌

太眼訓
冇播嘅原因係電話冇電熄左(電話都攰)

咁誇
人地bb 仔都好需要你錫架
大貓已經係大人,可以獨當一面架啦

佢永遠都係我粒小bb
佢冇野係唔驚 人 狗 任何貓
有陌生人黎我屋企 佢會驚到匿埋房個櫃頂最入
去睇獸醫覆診 隔黎有隻大狗吠左野 佢驚到縮埋一舊狂震
去到人地啲幾隻貓嘅屋企 不論啲貓大過佢定細過佢
佢都想同啲貓做朋友 然後比其他貓鬧 再面懞懞咁走
佢淨左兩分鐘 (恰著左)就繼續嗌

屌你
貓B一定係咁 當初我接我細女返黎都係
叫到我都好怕佢會啞 係幾日後就唔再嘈
你大貓性格同我大仔有啲似 我諗2-3日就可以放出籠相處下
唔打大架就ok 如見到大貓比人恰 反擊唔到
適當時你要企出黎叫停細貓 要比細貓知 佢唔係大佬
同埋細貓會係咁叫係因為驚>嬲 比啲耐性
急屎急尿
貓B一定係咁 當初我接我細女返黎都係
叫到我都好怕佢會啞 係幾日後就唔再嘈
你大貓性格同我大仔有啲似 我諗2-3日就可以放出籠相處下
唔打大架就ok 如見到大貓比人恰 反擊唔到
適當時你要企出黎叫停細貓 要比細貓知 佢唔係大佬
同埋細貓會係咁叫係因為驚>嬲 比啲耐性

如果有多啲大貓+大仔性格嘅貓就好
佢家下唔單止嗌 仲會出爪亂爪
我好驚佢會整損自己
我岩岩望過下 佢眼仔紅哂 似係捱夜唔訓狂叫
已經7點 我隻大貓連出房痾尿都唔敢
平時佢六點幾就自己開門出
其實貓bb好少叫 係咁叫都因為唔舒服
可以因爲唔夠暖/肚餓等等
我之前放個暖水袋 再用毛巾包住佢就冇事

大貓兇佢 真係得個兇
其實自己驚到標屎

困住細貓唔好再理佢住
唔戴手套 捉實佢
知佢會咬會抓 但都要俾佢感受下你嘅體溫
其實貓bb好少叫 係咁叫都因為唔舒服
可以因爲唔夠暖/肚餓等等
我之前放個暖水袋 再用毛巾包住佢就冇事

大貓兇佢 真係得個兇
其實自己驚到標屎

琴晚十點幾食左一罐罐頭
周圍包左隔熱 有比毛巾佢

困住細貓唔好再理佢住

岩岩帶大貓食完早餐+廁所
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞