求救 隻bb貓火新入屋第一晚零晨係度亂叫

82 回覆
1 Like 1 Dislike

人地bb 黎
新環境 咩都係新 又無媽媽係身邊 更加無兄弟姊妹陪
仲有個陌生人成日想捉你
唔驚就假

想當年我隻痴線貓又係瘋狂咁叫

佢連埋自己個貓袋係籠入面
冇人捉佢 冇人搞佢
係我男朋友走左之後就對住我不停叫不停叫
男朋友係度果陣連趾甲都可以剪

佢熟你男朋友多d?
其實呢幾日都係只可以忍下

貓b 係新環境係會痴線

我睇過鬼佬講既野
話放d 輕音樂都有幫助
唔知真唔知
又話你可以keep住細細聲同佢講野,等佢冷靜dd
大忌:唔好夾硬捉佢抱佢

緊係唔好捉佢啦 你愈捉佢佢愈驚
有得佢自己周圍行吓唔好理佢

因為隻貓係貨倉啲貓
捉到果時身上好多木蝨
佢清乾淨冇幾耐
唔確定佢真係乾淨
我要等幫佢清理好同睇好醫生先可以放

咁你想要環境乾淨 定 佢安定d?
要取捨下wo

如果我放佢出黎 佢身真係唔乾淨
我第日要搵滅蟲公司搞
佢就可能要寄養暫住
到時就可能人地條友4點幾上黎開post

貓b 係新環境係會痴線

我睇過鬼佬講既野
話放d 輕音樂都有幫助
唔知真唔知

我係youtube搵左啲咩放輕鬆兩粒鐘
再播比佢聽 感化佢 結果佢連環拳我部機

我冇抱過佢 因為我唔想大貓唔高興
大貓同我同床訓
同埋我行近少少佢就出我拳

因為隻貓係貨倉啲貓
捉到果時身上好多木蝨
佢清乾淨冇幾耐
唔確定佢真係乾淨
我要等幫佢清理好同睇好醫生先可以放

咁你想要環境乾淨 定 佢安定d?
要取捨下wo

如果我放佢出黎 佢身真係唔乾淨
我第日要搵滅蟲公司搞
佢就可能要寄養暫住
到時就可能人地條友4點幾上黎開post

咁真係好難搞
早就唔應該帶佢返屋企住

我問你如果你係小朋友 比人捉撚左去個新既地方 比人lock係個籠到,之後出面有個大人訓撚緊覺 你驚唔撚驚?

佢連埋自己個貓袋係籠入面
冇人捉佢 冇人搞佢
係我男朋友走左之後就對住我不停叫不停叫
男朋友係度果陣連趾甲都可以剪

佢熟你男朋友多d? [/quote]
我男朋友唔怕痛 由得佢整到損哂
其實我地知佢驚 已經特登比左個空間佢匿
冇諗過佢會係個窿仔就係咁嗌
其實重點唔係真係話放佢出黎果野,而係佢出左黎之黎一定會搵地方匿
咁佢覺得安全既時候應該就無咁嘈
早就唔應該帶佢返屋企住

我問你如果你係小朋友 比人捉撚左去個新既地方 比人lock係個籠到,之後出面有個大人訓撚緊覺 你驚唔撚驚?

咁幾時先拎得
早就唔應該帶佢返屋企住

差唔多隻隻bb 貓都係咁架喎

去到新屋企係要適應下既

貓b 係新環境係會痴線

我睇過鬼佬講既野
話放d 輕音樂都有幫助
唔知真唔知

我係youtube搵左啲咩放輕鬆兩粒鐘
再播比佢聽 感化佢 結果佢連環拳我部機

我冇抱過佢 因為我唔想大貓唔高興
大貓同我同床訓
同埋我行近少少佢就出我拳

出拳,好搞笑
呢幾日你地(包括隻貓)都係唔使訓架喇

放定水同糧係附近等佢自己叫飽佢啦
得閒望下佢點
頭幾日應該直頭唔食唔促唔痾Tim
想當年我都好撚擔心
畀d時間啦
其實重點唔係真係話放佢出黎果野,而係佢出左黎之黎一定會搵地方匿

到時就會係我嗌
因為我會覺得放左佢出黎 我隻大貓唔安全
然後佢就會上黎開post 求救 個on99係自己屋第嘅一晚晨早流流係度亂叫
早就唔應該帶佢返屋企住

去到新屋企係要適應下既

我隻大貓係bb果陣好乖
第一日返黎比個細垃圾桶 塞佢入去
佢真係邊度都唔去
第一次發脾氣係兩歲 因為貪玩整斷左自己手指甲 痛到比人掂就會嬲

到時就會係我嗌
因為我會覺得放左佢出黎 我隻大貓唔安全
然後佢就會上黎開post 求救 個on99係自己屋第嘅一晚晨早流流係度亂叫

淨係睇文字都覺得你好慘
早就唔應該帶佢返屋企住

去到新屋企係要適應下既

我隻大貓係bb果陣好乖
第一日返黎比個細垃圾桶 塞佢入去
佢真係邊度都唔去
第一次發脾氣係兩歲 因為貪玩整斷左自己手指甲 痛到比人掂就會嬲

我湊過幾隻
幾乎隻隻都好痴線
叫到拆天 周圍走周圍匿
通常都嘈幾日至一星期度
果時我都好想死
根本訓唔到覺

你隻大貓超乖呀
難怪你咁錫佢
大貓好緊要
不過細貓都好需要愛護 2邊都平衡下
[quote][quote]

出拳,好搞笑

得閒望下佢點
想當年我都好撚擔心
畀d時間啦

佢岩岩食飽 唔係邊黎咁好力嗌

咁你隻貓而家幾大 有冇圖

我隻大+男朋友

新黎

求下大家唔好相認
其實我眼訓到精神錯亂 狂打錯字
希望大家唔好乜我老母 我都唔想

出拳,好搞笑

得閒望下佢點
想當年我都好撚擔心
畀d時間啦

佢岩岩食飽 唔係邊黎咁好力嗌

咁你隻貓而家幾大 有冇圖

我隻大+男朋友

新黎

求下大家唔好相認

咁佢肯食野真係算係咁 好叻
真係要讚下佢
好多貓b都不吃不喝不痾忍到無咁驚為止架

你果隻 超靚
我隻痴線西好醜樣,同埋佢香左啦

真係要讚下佢

你果隻 超靚

香左 rip

我都好怕我隻貓會香
成日係見到啲post話八歲十歲冇啦啦香
我就好驚 佢今年4歲
我每次一諗到佢會香 我就好想喊

兩隻都係執

真係要讚下佢

你果隻 超靚

香左 rip

我都好怕我隻貓會香
成日係見到啲post話八歲十歲冇啦啦香
我就好驚 佢今年4歲
我每次一諗到佢會香 我就好想喊

兩隻都係執

佢陪我大
我喊到痴左線 佢走果日我喊到成間醫院都聽到
仲有個阿姨走黎畀紙巾我

唉,俱往矣
而家屋企呢隻超乖
但嚴格來講唔算係我既

陪得佢幾多得幾多啦
果時我好後悔成日唔係香港,錯過左d時間
點解你地執都執到d咁靚既貓 技能黎?

佢陪我大
仲有個阿姨走黎畀紙巾我

唉,俱往矣
而家屋企呢隻超乖
但嚴格來講唔算係我既

陪得佢幾多得幾多啦

一諗到呢啲情景就好想喊
我係連初初佢半歲拎佢去絕育
放低半日都會喊好怕佢會怕痛
係醫院度自己孤零零
最新消息 我發現我係佢面前奇奇怪怪 佢會冇咁嘈

佢陪我大
仲有個阿姨走黎畀紙巾我

唉,俱往矣
而家屋企呢隻超乖
但嚴格來講唔算係我既

陪得佢幾多得幾多啦

一諗到呢啲情景就好想喊
我係連初初佢半歲拎佢去絕育
放低半日都會喊好怕佢會怕痛
係醫院度自己孤零零

我喊左足足成個禮拜先停
其實諗真d
佢比我早走係幸福既事
我走先既話都唔知邊個可以同我一樣咁照顧、咁愛佢

以前我就最驚放低佢去醫院要麻醉
好驚麻醉完醒唔番
同埋佢勁驚醫院
試過驚到忍住幾日唔痾, 一番到屋企一次過痾左幾次
最新消息 我發現我係佢面前奇奇怪怪 佢會冇咁嘈

可能有人陪住無咁驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞