J2 外購節目《美食中國》主持人稱吃狗 愛護動物人士呼籲集體投訴

68 回覆
5 Like 10 Dislike
我唔食狗,不過唔反對人食
支那呢d劣等民族,食狗係好正常

我地覺得距地差,根本唔喺因為中國人會食狗,喺因為距地d行為同素養有問題。
訓醒未,乜都狗針一餐
外國人食袋鼠食禍牛無人屌?
淨系屌食狗
根本選擇性愛護動物

基本上香港後生99.9%都唔會食啦
係唔明d愛動物撚咁大愛(淨係對貓狗我都唔知咁叫大定細喇)
係都要差隻手去影響人地價值觀姐

其實講咗兩頁
愛護動物撚除個人觀感以外
都講唔到點解淨係貓狗可以獲得
僅次人類而比其他動物好嘅待遇
當然你地嘅感受我地要顧及
但係人地文化你有無諗過要尊重
即係人地晌街食煙
都無對住我噴
不過我行過吸咗兩啖唔舒服
我又走去屌人祖宗十八代呀?
如果啲貓狗係養殖場供應我無咩所謂
但係啲蝗最仆街既係會捉人地養嗰啲黎賣
以前我阿婆養啲貓狗一個月失蹤一隻就係隔離間仆街餐廳捉左黎做食材

名種都偷嚟劏
其實你愛狗唔食狗係你既選擇
但係點解要反對人食

利申 唔食狗但係唔會反對人食

其實講咗兩頁
即係人地晌街食煙
都無對住我噴

明明好多外國人都唔理人地食狗 上reddit 都好似呢個post緊 自己唔食 但唔阻止人食

其實講咗兩頁
即係人地晌街食煙
都無對住我噴

明明好多外國人都唔理人地食狗 上reddit 都好似呢個post緊 自己唔食 但唔阻止人食

其實講咗兩頁
即係人地晌街食煙
都無對住我噴

我講緊紅字果班
你又同我講大部分
我夠知大部分都唔會咁腦閉塞啦
標題個節目主持都係鬼佬tim
今次企愛狗撚果邊屌鳩cctvb 好d

平時唔反對食狗,呢鋪就一定屌cctvb老母

大大摑左落動物撚到

隻雞

又係呢d偽善愛狗撚
回帶

[ 挑食狗肉機 ] 點解食人肉唔得?

食人肉點解唔得先? 

而家唔係食活人肉喎, 係食死左之後的人肉 
再者係自由經濟之下, 如果得到死者(成人)+其家屬同意, 其遺體賣俾人食, 點解唔得? 

食人肉得
食人肉唔

: = 8:2 IN 高登

http://archive.hkgolden.com/view.aspx?type=CA&message=5907125&highlight_id=0&page=1&authorOnly=False
回帶

[ 挑食狗肉機 ] 點解食人肉唔得?

食人肉點解唔得先? 

而家唔係食活人肉喎, 係食死左之後的人肉 
再者係自由經濟之下, 如果得到死者(成人)+其家屬同意, 其遺體賣俾人食, 點解唔得? 

食人肉得
食人肉唔

: = 8:2 IN 高登

http://archive.hkgolden.com/view.aspx?type=CA&message=5907125&highlight_id=0&page=1&authorOnly=False

因為可以食狗 所以可以食人 goodest logic
好多愛狗撚

大大摑左落動物撚到

隻雞

如果啲貓狗係養殖場供應我無咩所謂
但係啲蝗最仆街既係會捉人地養嗰啲黎賣
以前我阿婆養啲貓狗一個月失蹤一隻就係隔離間仆街餐廳捉左黎做食材

你養既貓狗分分鐘都來自嗰度
唔係話唔食肉
植物都比人證實咗有痛覺神經
唔通又唔食?
食肉係正常
但有冇必要食狗肉?
中化入面提到適宜、四善端、人禽之辯
可以解答到好多問題
點解君子遠庖廚?
現代人點解會多情?
接受過高等教育嘅香港人點都同大陸人唔同
君子點都多啲

點解食豬食牛唔食狗?
因為親疏有別?
你鍾意狗姐
我鍾意牛啵
咁我唔食牛 無肉食我會死
咁我食返狗肉補數有咩問題
唔係食肉唔得
咁點解係狗肉唔得?
狗有特權 大撚哂
其它肉俾人食就應份???

情係由親及疏
親疏有別係正常
仲有四善端入面好重要嘅義你有冇講?
讀過中化嘅人係唔會問點解食/唔食狗
因為中化當題目來講都已經講到爛哂
Btw我只係由中化角度去講
未讀過又有興趣知先講落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞