J2 外購節目《美食中國》主持人稱吃狗 愛護動物人士呼籲集體投訴

68 回覆
5 Like 10 Dislike

今日(1月19日)晚上9時35分於無綫J2播出的外購飲食節目《美食中國》中,主持人有提及到食狗肉,引來不少愛護動物人士不滿。

主持人James Cheah去到貴陽,其中一節就帶觀眾去到市內合群路食街,而圖示就見到一隻狗(上圖)。雖然節目中未見有食狗片段,相信已經被剪走,但James卻提到「吃過骨髓和狗肉」,而他到訪的食店,招牌亦清楚顯示了「去骨花江狗肉」。

有不少愛護動物人士踏足的「天下貓貓一樣貓」Facebook 專頁,就有網民發現事件,指「好恐怖咯!J2點解可以咁厚顏無恥播『美食中國』食狗肉!」,並有網民表示要發動集體投訴。

通訊事務管理局投訴表格: [url]https://apps.coms-auth.hk/apps/broadcasting_complaint/index.aspx?lang=2
[/url]

- 熱血時報網站連結 http://www.passiontimes.hk/article/01-19-2017/35363
- Copyright © 2016

好似話套嘢新加坡拍,竟然走去食狗肉
講英文既中國人,唔出奇
愛護動物人士唔愛護豬、牛、羊?
老納原來係型棍鬼佬
世界大戰

咁播牛扒5成熟
中間紅色 有血流出黎 主持起勢咬舊肉
又有無愛牛人士出黎?

所以呢班人應該叫做愛狗人士
世界大戰

咁播牛扒5成熟
又有無愛牛人士出黎?

所以呢班人應該叫做愛狗人士

選擇性愛護動物人士
收皮啦愛狗

唔撚係食素既有撚資格話鳩人
唔係話唔食肉
植物都比人證實咗有痛覺神經
唔通又唔食?
食肉係正常
但有冇必要食狗肉?
中化入面提到適宜、四善端、人禽之辯
可以解答到好多問題
點解君子遠庖廚?
現代人點解會多情?
接受過高等教育嘅香港人點都同大陸人唔同
君子點都多啲
呢套野重播架😂😂😂😂
呢套野重播架😂😂😂😂

我真係屌你老母
唔係話唔食肉
植物都比人證實咗有痛覺神經
唔通又唔食?
食肉係正常
但有冇必要食狗肉?
中化入面提到適宜、四善端、人禽之辯
可以解答到好多問題
點解君子遠庖廚?
現代人點解會多情?
接受過高等教育嘅香港人點都同大陸人唔同
君子點都多啲

點解食豬食牛唔食狗?
因為親疏有別?
你鍾意狗姐
我鍾意牛啵
咁我唔食牛 無肉食我會死
咁我食返狗肉補數有咩問題
唔係食肉唔得
咁點解係狗肉唔得?
狗有特權 大撚哂
其它肉俾人食就應份???

嗰啲人係選擇性愛動物囉
天下貓貓一樣貓
支那呢d劣等民族,食狗係好正常
世界大戰

咁播牛扒5成熟
又有無愛牛人士出黎?

why not ?

你可以出聲ga

睇下聲音夠唔夠大咁解
如果啲貓狗係養殖場供應我無咩所謂
但係啲蝗最仆街既係會捉人地養嗰啲黎賣
以前我阿婆養啲貓狗一個月失蹤一隻就係隔離間仆街餐廳捉左黎做食材
世界大戰

咁播牛扒5成熟
又有無愛牛人士出黎?

why not ?

你可以出聲ga

睇下聲音夠唔夠大咁解

thats why 愛護動物撚根本就虛偽,假大愛。

嗰啲人係選擇性愛動物囉

人係唔係動物

同類 種族
今次企愛狗撚果邊屌鳩cctvb 好d
做一個完整的中國人就是食狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞